<script> <style>

woensdag 22 april 2015

Gezond en lekker: Penne met tandoori saus

Penne paste met Tandoori sausWanneer ik een curry maak, combineer ik het eigenlijk altijd met rijst of een variant hierop: meestal is het witte rijst of zilvervliesrijst, soms een een combinatie van rijst en granen of tarly, quinoa, bulgur, couscous of gort. Het is maar net wat ik in huis heb eigenlijk.

Pasta eten kan ook prima met een Indiase saus. Ik had hier wel al eens eerder van gehoord, W. had dit wel eens gegeten bij zijn zus, maar de combinatie leek mij niet echt top. Ik heb het toch eens geprobeerd in een experimentele bui en moet zeggen dat ik behoorlijk enthousiast ben. Het is eens wat anders dan de standaard pasta met tomatensaus of curry met rijst!

Combineer je favoriete pasta met een Indiase saus en verse groente, zo heb je snel een heerlijk gerecht op tafel. Dit recept is een lekker vegetarisch met veel groentes, natuurlijk kan je ook gehakt of kip toevoegen.




Ingrediënten:
  • 1 pot Patak’s Tandoori Curry saus 450g
  • 400 g penne pasta
  • 1 teen knoflook fijngesneden
  • 1 gesneden rode ui
  • 1 bakje champignons gehalveerd
  • 300 g wilde spinazie
  • 10 cherry tomaten gehalveerd
  • Koriander

Bereiding:

Kook de pasta beetgaar in ruim water met zout.
Fruit de ui en knoflook. Voeg de champignons toe en bak deze goudbruin.
Voeg de Tandoori saus toe en even verwarmen. Als laatste de spinazie en tomaatjes toevoegen en het geheel goed verwarmen.
Serveer de saus met de pasta.
Garneer het gerecht met de koriander.

Geen opmerkingen: