zaterdag 25 april 2015

Hardlopen: Het goede doel steunen met je dagelijkse rondje rennen!

Er zijn veel mensen (waaronder ik) die trots hun hardloopprestaties delen op diverse social media zoals Facebook en Twitter. Misschien vinden jullie dat wel heel erg irritant (snap ik), misschien raak je er wel door geïnspireerd (hoop ik) en misschien scroll je gewoon verder (denk ik).

Voor al die fanatieke sportapp gebruikers is er nu iets tofs, namelijk de app Fundrunner. 


Met de Fundrunner app kan je activiteiten waarmee je buiten kilometers maakt (zoals fietsen, wandelen, hardlopen) omzetten in een donatie voor een deelnemend goed doel. Het enige wat je hoeft te doen, om een donatie mogelijk te maken, is jouw prestatie en een bericht van je sponsor te delen op een of meerdere social media netwerken. Je hoeft zelf geen sponsors te zoeken, dat hebben wij en de deelnemende goede doelen al voor je gedaan.

Stel, jij gaat een stukje hardlopen, fietsen of wandelen. Je start de Fundrunner app en kiest vervolgens; een activiteit, een goed doel en een sponsor. De sponsor biedt een kilometerprijs en een maximaal bedrag. Bijvoorbeeld, ZEKUR.nl biedt € 0,50 per gewandelde kilometer en €2,50 maximaal. Je wandelt 4,41 kilometer. Dan heb 4,41km x €0,50 = € 2,20 opgehaald voor je gekozen goed doel. Het enige wat je hoeft te doen is je prestatie in combinatie met een bericht van je sponsor te posten op Facebook en/of Twitter. 
Fantastisch idee toch? Kun je gewoon lekker blijven sporten wanneer het jou uitkomt en tegelijkertijd steun je een goed doel. Ook is het misschien wel een extra motivatie om toch te gaan lopen wanneer je eigenlijk geen zin hebt, een extra stok achter de deur.
Ik ga er zeker mee lopen in het vervolg!

P.S. Je kunt er ook iets leuks mee winnen nu zelfs, vanaf april zal elke maand een deelnemend goed doel een prijs beschikbaar stellen om zo Fundrunners te stimuleren een keer voor hen te kiezen. Zo maken we het leuker voor alle deelnemers en kom je ook eens in aanraking met een ander goed doel.
We starten met Topsport for Life in april.
Topsport for Life heeft een drietal mooie prijzen ter beschikking gesteld voor deze actie:
  1. Iedere Fundrunner die in de maand april minimaal 25 euro ophaalt voor TFL maakt kans op een ballonvaart, beschikbaar gesteld door Sky Ballonvaarten. => Er wordt 1 ballonvaart verloot!
  2. Iedere Fundrunner die in de maand april minimaal 15 euro ophaalt voor TFL maakt kans op het boek De Tour in Holland. => Er worden 2 boeken verloot!
  3. Iedere Fundrunner die in de maand april minimaal 7,50 euro ophaalt voor TFL maakt kans op het boek Tourglorie. => Er worden 3 boeken verloot!
Voorwaarden:
  1. Hele maand april telt mee (dus ook de dagen die al voorbij zijn)
  2. Vrijdag 1 mei maken we de winnaard bekend
  3. Winnaars worden per mail door Fundrunner geïnformeerd.
  4. Het volledige wedstrijd reglement vind je hier.

Geen opmerkingen: