<script> <style>

maandag

Simpel en snel: Tomaten-paprikasoep met een kaas-pesto panini


Op dagen als vandaag dat we weinig tijd hebben voor het avondeten vind ik het ideaal om met soep en een broodje te dineren. Het is zo klaar en ook zo op. Vandaag heb ik een bijzonder goed gelukte tomatensoep gemaakt, met een zakje van Honig.
Die had ik nog in huis, want deze zat in het boodschappenpakket, de voorraadkast moet ten slotte eerst leeg voordat ik helemaal pakjes- en zakjesvrij kan gaan koken, weggooien is zonde. Ik vond hem zó goed gelukt, dat ik dit recept toch wel wil bewaren en vaker ga maken!



Ingrediënten:

  • 1 pakje tomatensoep met zongedroogde tomaten
  • 1 liter water
  • 1 oranje paprika, in blokjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 1 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 100 gram salami, in stukjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • chilipoeder naar smaak
  • panini
  • groene pesto
  • kaas
Bereiding:

Doe de olie in de pan en fruit de ui. Doe de paprika, cherrytomaatjes en salami erbij en en bak 3 minuten. Dan het zakje soep en het water erbij en minstens 10 minuten verwarmen. Als je van pittig houdt, doe er dan nog wat chilipoeder overheen wanneer je de soep in de kom hebt geschonken.
Snij de panini doormidden, besmeer 1 helft met pesto en beleg met kaas. plusminus 4 minuten in een panini-ijzer of 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk! 


Geen opmerkingen: