zaterdag 23 mei 2015

DIY: Project blokhut is klaar!

Al sinds we hier zijn komen wonen zijn we bezig in de tuin. Het was een jungle met een zeer onlogische indeling, er is niets meer wat nog op de originele plek staat nu. Er stond ook een blokhut, heel erg fijn, want de garage was omgebouwd tot kantoor en wij hebben het gebombardeerd tot speelkamer. 

De blokhut is verplaatst, dat leverde veel ruimte op in de tuin maar toch wilden we wel een blokhut met een grotere oppervlakte. We zijn lang op zoek geweest, we wilden ook wel een leuke overkapping erbij, maar geen €8.000,- betalen. 
We zijn geslaagd bij Q&S in Duitsland, een blokhut van 3,80 x 3,80 meter met een overkapping van 3,80 x 3,80 meter. In juni 2014 werd ie bezorgd, we kunnen sinds deze week zeggen dat ie wel af is, op wat kleine details na.


Wát een karwei, als ik dit achteraf geweten had was ik er denk ik niet aan begonnen, maar wát een prachtig resultaat!  
We hebben veel zelf aangepast:
  • Er liggen dakpanplaten op in plaats van dakleer, want dan ben je in één keer klaar en hoef je dat niet elke 10 à 15 jaar te vervangen. Het dakleer heb ik weer verkocht via Marktplaats :)
  • We hebben hem gebeitst in de kleur rookgrijs, plankje voor plankje en toen hij in elkaar zat nog een keer. 
  • De deuren, kozijnen en ramen heb ik wit geschilderd.
  • In de blokhut ligt een larikshouten vloer, tweedehands gekocht via marktplaats voor slechts €50,-, maar er moest veel aan gebeuren, hij zat vastgelijmd en is er niet heel uit gekomen. Alle groeven moesten we uitboren bijvoorbeeld. Maar we hebben het met met zijn tweeën wel voor elkaar gekregen, W. en ik!

  • Buiten onder de overkapping hebben we steenschotten als vloer, geperst hout met een kunststof laag er omheen. €10,- per plaat, dus voor €90,- waren we klaar. De platen zijn ontiegelijk zwaar (60 kg per stuk), maar het lijkt héél gaaf. 
  • De buitenlampjes hebben we gekocht bij de Action, voor €10,- per stuk zijn dit leuke led-lampjes.
  • De kroonluchter onder de overkapping had ik nog, die hing in ons vorige huis boven de eettafel. Had ik aan mijn moeder gegeven en heb ik nu weer terug gekregen, haha!
  • Die mooie tafel heeft mijn stiefvader voor ons gemaakt toen wij hier kwamen wonen, ik heb hem weer opgefrist door hem opnieuw in de (grond)verf te zetten.
  • Het opstapje voor de blokhut is gemaakt van klinkers die we nog hadden liggen.
  • W. heeft meteen een bloembakje gemaakt van het hoekje waar niet met de grasmaaier bij te komen was, Ik heb er meteen wat planten in gezet.
Ik wil nog een wandbord maken van planken die we over  hebben van het dak, de blokhut wordt nu gebruikt als opslag voor de spullen uit de speelkamer. Deze moet namelijk o.a. behangen en gesaust worden, het volgende project! Zullen we ooit klaar zijn? Vast niet, ideeën te over namelijk!


Maar wij kunnen nu wel héérlijk gaan genieten en veel buiten gaan leven deze zomer, laat de lange zwoele avonden maar komen! 
En als de speelkamer klaar is heb ik een fijne ruimte voor mijzelf, om te knutselen, sporten of yoga te doen. Staat alles fijn buiten het bereik van kinderhandjes en kan ik gewoon de deur achter mij dicht trekken in plaats van alles meteen op te moeten ruimen. Klinkt heerlijk, ik kan niet wachten tot het zover is ;)

Geen opmerkingen: