zondag 17 mei 2015

DIY: Project theekastje opknappen

Ooit heb ik tweedehands een leuk theekastje gekocht, hij doet al jaren dienst als drankkabinet by the way. Het was mooi donker gelakt hout, maar gaandeweg zijn er nogal wat beschadigingen op gekomen, onder andere door onze oudste zoon die er graag met zijn loopauto tegenaan reed in onze iets kleinere vorige woning.

Steeds dacht ik, ik moet er iets mee doen, ik ga hem wit maken! Maar in ons verder ook haast compleet witte interieur zou hij dan helemaal wegvallen, het donkere hout stak juist wel mooi af tegen al dat wit. Maar ja, die beschadigingen hè?

Bij Praxis stond er laatst in de koopjeshoek een grote kar vol met verf en lak, ook mooie kleine potjes verf wat genoeg is voor 4 m2, leuk om een meubelstuk mee te schilderen dus! Ik kon natuurlijk niet kiezen en heb van Histor kiezel, ivoor, wit, taupe en turquoise meegenomen, à €3,67 per potje. Komt vast ooit wel van pas. En het staat al een paar manden op zolder, in afwachting van een volgend project.

Eergisteren begon het te kriebelen, ik wilde NU het  theekastje aanpakken, gelukkig had ik alles in huis. Zo gaat dat tegenwoordig eigenlijk meestal, ik kan slecht dingen uitstellen, van uitstel komt afstel. Als ik iets gedaan wil hebben moet ik het dus onmiddellijk doen.

Man, wat ben ik blij dat de blokhut van binnen al te gebruiken is! Dat wordt dus echt wel mijn klus- en yogahok hoor W., de speelkamer is voor jou en de boys ;) Daar kan ik op mijn gemak schilderen, staat het buiten bereik van de kinderhandjes en droogt het mooi snel, want het is al lekker warm daarbinnen.


Het is zo simpel eigenlijk, schuren, in de grondverf zetten en schilderen. 1 laag was dekkend genoeg. Ik raad je absoluut aan om grondverf te gebruiken, dat had ik bij het dienblad niet gedaan namelijk, die heb ik twee keer moeten schilderen. Zonde van de verf, want met een laag grondverf eronder (wat ook nog eens véél goedkopere verf is) droogt het sneller en dekt het in één keer.


Maar toen het theekastje eenmaal klaar was, was ik dat eigenlijk nog niet en heb ik dus ook meteen maar de eiken spiegel, erfenis van de oma van W. in dezelfde kleur geschilderd, evenals een grijze houten kandelaar. De dip-dye look, half geschilderd. Lijkt erg tof, al zeg ik het zelf! Elke keer dat ik de kamer binnenloop schrik ik een beetje, het is echt een heel heftig kleurtje, de eyecatcher van de kamer. Het doet me aan Ibiza denken, dus aan vakantie en zomer. Ik ben er heel erg blij mee, blij dat ik het toch aandurfde.


Mijn overige schilder-kriebels kan ik nu kwijt in het schilderen van de overkapping van binnen. We zijn alweer een stukje verder, gaan we de deadline dat het af is vóór mijn verjaardag dan toch nog halen?

Geen opmerkingen: