zaterdag 30 mei 2015

DIY: Wandbord voor buiten

Met het bouwen van de blokhut hebben we een flinke stapel planken over gehouden. Ja, we hebben echt de bouwtekening gevolgd, deze waren gewoon extra of er is iemand geweest in Rusland die een telfoutje gemaakt heeft ;)


 Maar goed, we hebben de blokhut plankje voor plankje gebeitst, dus ook deze planken waren gebeitst, zonde om er niets mee te doen! We hebben er een supergaaf wandbord van gemaakt, voor buiten onder de overkapping. Staat fantastisch gaaf, al zeg ik het zelf. We hebben het gemaakt met spullen die we al in huis hadden, het heeft ons dus niks gekost.Benodigdheden:

  • 2 aluminium hoekprofielen
  • 22 planken, 1 meter lang
  • schroeven
De planken hebben een veer en groef, we hebben er 17 naast elkaar gezet en de boven- en onderkant vastgezet door middel van aluminium hoekprofielen. Lijkt wel stoer, is heel stevig en is het meteen mooi afgewerkt.


De planken waar je iets op kunt zetten zijn twee planken breed en de steunen zijn gemaakt door uit een losse plank hoeken te zagen met een verstekzaag. De steunen zijn vastgeschroefd in het wandbord, de planken zijn zowel aan het wandbord als aan de steunen vastgeschroefd.

Ik heb het bord toen hij in elkaar zat nogmaals gebeitst, zodat de kleur overeenkwam met de kleur van de overkapping, deze is ook twee keer gebeitst.

We hebben hem met 4 grote schroeven vastgemaakt aan de blokhut, zodat hij ook flink wat gewicht kan dragen. Moet ook wel, want het bord is behoorlijk zwaar.

Ik ben érg content met het resultaat, gemaakt van "afvalmaterialen" is het een zeer geslaagd projectje geworden!

Geen opmerkingen: