zondag 10 mei 2015

Gezond en lekker: Havermoutkoekjes met pecan en kokos

Nieuwe smaak
Tony Chocolonely
Wat doe je als je 2 zeer rijpe bananen hebt liggen? Ermee gaan bakken natuurlijk! Vandaag heb ik een nieuwe variant bedacht op de super eenvoudige maar zeer lekkere havermoutkoekjes, geïnspireerd door de nieuwe smaak van Tony Chocolonely, namelijk pure chocolade met pecan en kokos. 
Op zoek naar inspiratie voor Moederdag kwam ik deze tegen en heb 'm gelijk besteld. 

Tsja korting hè, daar ben ik heel erg gevoelig voor. Het woordje SALE of aanbieding heeft ook zo'n magische aantrekkingskracht op mij. Maar dat is een heel ander verhaal, vandaag geen psychologie maar lekkere koekjes met pure ingrediënten :)


Ik had nog steeds 99% cacao chocolade in huis, dat is zó bitter dat het lekkerder is om ergens in te verwerken dan zo op te eten. Ook had ik afgelopen week toevallig een bakje pecannoten gekocht bij de Aldi. Kokosschaafsel heb ik altijd in huis, evenals kokosolie. Het recept was dus zo bedacht!


Ingrediënten:
  • 2 rijpe bananen, geprakt.
  • 100 gram havermout
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel lijnzaad
  • 4 blokjes chocolade 99%, geraspt
  • 1 eetlepel kokosolie, gesmolten
  • handje pecannoten, in kleine stukjes gesneden
  • handje paranoten, in kleine stukjes gesneden
Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een grote kom tot een smeuïge massa. Schep met een ijslepel kleine bergjes beslag op de met bakpapier beklede bakplaat en druk deze een beetje plat. Bak deze in ongeveer 20 minuten in de oven op 180 graden. Even af laten koelen, dan worden ze ook wat harder. Je kunt ze enkele dagen bewaren in een luchtdichte doos (als je dat lukt!).
Ik ben zo benieuwd wat R. er van vindt! Handig, zo'n inwonende testpeuter. Hij vond de vorige editie zeer geslaagd, ik geloof dat we met z'n tweeën binnen 1 dag alle koeken opgekauwd hadden.

P.S. Oh, ik ben zó trots op mijzelf, ik heb de Tony's reep al sinds woensdag in huis en hij zit nog steeds dicht. Wilskracht, niet? Of zelfkastijding, haha. Het is maar hoe je het bekijkt ;)

Geen opmerkingen: