<script> <style>

dinsdag

Makkelijke en snelle traktatie: Bananentaart

‘Bananentaart: een lifesaver bij lastminute traktaties’


De ingrediënten heb je bijna altijd wel in huis, het is super simpel, snel en lekker! Deze bananentaart is echt één om te onthouden in geval van onverwacht bezoek, last minute traktaties of spontane zin-om-te-bakken momenten. Leuk om samen met de kinderen te maken.

Ingrediënten, voor 8 taartpunten:

- 2 flinke bananen
- 3 eieren
- 150 gram + 2 el lichte basterdsuiker
- 100 gram boter
- 230 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 ml volle melk

Verder nodig: een mixer, springvorm en bakpapier.


Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Mix de suiker met de eieren, voeg deze één voor één toe, tot een luchtige massa. Laat ondertussen de boter op een heel laag vuur zachtjes smelten.
3. Als de boter helemaal is gesmolten giet je het voorzichtig bij het eimengsel. Blijf ondertussen goed mixen!
4. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe. Voeg de melk toe en mix nog even goed door tot een luchtig beslag.
5. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met wat gesmolten boter dat is achtergebleven in het pannetje.
6. Giet het beslag in de vorm. Pel de bananen, snijd door de helft en dan in de lengte in plakken. Leg de plakken banaan in de rondte, voorzichtig, in het beslag en bestrooi met 2 eetlepels basterdsuiker.
7. Zet de taart 35-40 minuten in de oven, tot de banaan mooi gekarameliseerd is en de taart gaar is.

Tips: Ook erg lekker is het om wat grofgehakte pecannoten aan het beslag toe te voegen. Voeg een theelepel gemalen kardemom toe aan het beslag, mocht je dat in huis hebben.

Geen opmerkingen: