zaterdag 27 juni 2015

DIY: Project tvkastje opknappen


Ik ben dol op de weggeefhoek. Het is ideaal om snel en makkelijk van je spullen af te komen die nog te goed zijn om weg te gooien, maar die je niet meer gebruikt.
Ik zet er zelf regelmatig wat op, tijdschriften die ik uit heb kan ik altijd wel iemand anders blij mee maken. Eens in de zoveel tijd mest ik mijn voorraadkast uit en wat we niet eten geef ik ook weg.
Ik neem me dan ook altijd voor om alleen te kopen wat we nodig hebben, maar toch kan ik elk half jaar wel een boodschappenpakket weggeven met spullen die hier niet op komen. Er gaat dan toch iets niet helemaal goed geloof ik, haha.
Of wat dacht je van zegels van spaaracties van supermarkten, er is altijd wel iemand die er belang bij heeft!

Ook haal ik zelf wel eens iets op bij iemand, zo mocht ik aan het begin van de maand een leuk grenen tv kastje ophalen bij iemand uit Dalen. Ze had hem zelf ook gekregen, maar geen plek voor.
Grenen vind ik op zich niks mis mee, maar er zaten wel een paar behoorlijk diepe krassen op. Een mooi project om te gaan verven dus!

Na het schuren heb ik hem in de grondverf gezet (ik haal dat bij de Action voor €3,49, bij de bouwmarkt is dat minstens 3x zo duur voor het budgetmerk!) en heb ik hem twee lagen zijdeglans van Histor gegeven in de kleur klei. Dat is taupe, een mooie stoere kleur, het kastje komt op de kamer van mijn oudste zoon te staan.

Van de Histor verf heb ik laatst in de aanbieding 4 kleine potjes gekocht, voor de helft van de helft kostte het €3,67 per potje. Met één potje kun je ongeveer 4 m² schilderen, net genoeg om één meubelstuk te voorzien van een nieuw kleurtje, zoals ik laatst met het theekastje ook gedaan heb.

Dus, voordat je iets weg gooit, kijk of je er een ander blij mee kunt maken.
Kijk voordat je iets nieuw aanschaft eens op de weggeefhoek bij jou in de regio of in de kringloopwinkel, scheelt in de portemonnee en tweedehands is ook een stuk beter voor het milieu.
En kijk in de bouwmarkt eens in de opruimingshoek, als je daar leuke kleurtjes verf ziet voor een klein prijsje, neem ze dan mee voor later. Want onaangebroken blijft dat wel jaren goed!

Vóór het schuren: Leuk maar duidelijk gebruikt.
Eindresultaat! Fris en als nieuw :)

Geen opmerkingen: