<script> <style>

zondag 7 juni 2015

Gezond en lekker: Bananencake met kokos en blauwe bessen

Met drie overrijpe bananen, wat rimpelige blauwe bessen en 3 eieren die al over de houdbaarheidsdatum heen waren, was het tijd om weer eens een bananencake te maken. Want weggooien is zó zonde, als het product niet beschimmeld of kapot is dan doe ik dat niet.

De blauwe bessen waren ook al ietwat rimpelig, ik heb maandag namelijk 2 grote bakken gekocht bij de Albert Heijn, want de tweede bak was gratis. Tsja, dat was wel een heel mooie aanbieding natuurlijk! Ik heb dus elke dag ontbeten met blauwe bessen in de yoghurt of havermoutpap, lekker!

De lekkerste recepten ontstaan vaak spontaan bij mij, ik heb gekeken wat ik in huis had en heb vandaag pecannoten, kokosschaafsel en blauwe bessen gebruikt in de bananencake.

De kokos geeft er een heerlijk structuur aan, de bessen maken het zoet en fris, de bananen waren zo rijp dat je die ook nog goed proeft in de cake. Hij is weer zeer geslaagd vind ik!

De ingrediënten:
  • 100 gram grove havermout (fijn gemalen in de blender)
  • 100 gram tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 overrijpe bananen
  • 3 (biologische) eieren
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 2 handjes blauwe bessen
  • 1 handje pecannoten, in kleine stukjes gebroken
  • 1 theelepel (Ceylon) kaneel
Bereiding:

Prak de bananen, voeg de eieren toe en roer dit door elkaar. Klop er wat lucht in voor een meer luchtige cake.
Voeg de havermout, tarwebloem en bakpoeder toe en roer dit goed door.
Dan de bessen, kokos, pecannoten en kaneel toevoegen, even roeren en giet dit in een cakevorm bekleed met bakpapier.
Bak het in de oven, 45 tot 50 minuten op 180 graden (in een heteluchtoven). Het is gaar wanneer je er een satéprikker in steekt en deze er weer droog uit komt!

Geen opmerkingen: