maandag 22 juni 2015

Gezond en lekker: Healthy brownies met medjouldadels

Ik heb bij de Lidl een grote doos met medjouldadels gekocht, ze zijn weer tijdelijk in het assortiment. Hiep hoi! De doos zit 1 kilo in en kost €7,99. Dat is heel goedkoop, ik was van de week nog bij de Sligro en daar kostte een doos met 1 kilo medjouldadels €9,99 (ex btw).

Ik ben gek op medjouldadels, om zo op te eten zijn ze heerlijk maar om mee te bakken zijn ze de ideale suikervervanger. Medjouls zijn semi-droog, dus veel zoeter dan de normale gedroogde dadels die in elke supermarkt wel te krijgen zijn. 

Vandaag had ik zin in iets zoets. Ik heb gekeken wat ik nog in huis had en heb een variant op de brownies met kokos gemaakt. Het is zeer goed gelukt, al zeg ik het zelf :)
Deze brownies vindt iedereen die ik het voorgezet heb echt lekker, ook mensen die normaal helemaal niet suikervrij eten, zoals mijn opa, mijn stiefvader, mijn stiefbroertjes. Ook mijn moeder en oma vonden het zeer geslaagd.

Ingrediënten:
  • 100 gram blanke amandelen
  • 250 gram medjouldadels, ontpit
  • 3 eetlepels cacao
  • 3 eetlepels kokosrasp
  • 1 flinke eetlepel kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels cacaonibs
Bereiding:

- Gooi de amandelen als eerste in je blender of mix het in een kom met een staafmixer.
- Snijd de dadels ondertussen in kleinere stukken.
- Als de noten zijn fijngemalen voeg je de dadels, het cacaopoeder en 3 volle eetlepels kokosrasp toe in de blender, mix het tot er een egale massa ontstaat.
- Nu verwarm je een eetlepel kokosolie totdat deze goed vloeibaar is geworden en voeg deze bij het brownie mengsel.
- Mix alle ingrediënten met de kokosolie nog een keer goed door.
- Voeg de cacaonibs toe aan het mengsel.
- Schep het brownie mengsel in een schaal of afgesloten bakje en laat het minstens 2 uur in de koelkast hard worden.
- Zijn de 2 uur voorbij? Tijd om de brownie in repen te snijden. Besprenkel de bovenzijde met een eetlepel kokosrasp en eet smakelijk!

Geen opmerkingen: