vrijdag 5 juni 2015

Gezond en lekker: Zelf ijsjes maken (zó simpel!)

Dit lekkere weer vraagt erom om ijsjes te eten, maar om nou dagelijks naar La Dolce te gaan..? Dan ben ik aan het eind van de zomer dik, arm en heb ik een enorme hoeveelheid suiker in mijn lijf, nee dank je ;)

Ik heb de zelf maak ijs vormpjes weer helemaal herontdekt, je weet wel, die je vroeger waarschijnlijk zelf ook maakte of at, van Tupperware!

Ik heb de Action variant gekocht en hij was zijn geld (amper een euro waarschijnlijk, Action is tenslotte zeer goedkoop) al meer dan waard! Ik moet zeggen dat ik het al een aantal jaren ongebruikt in de kast heb liggen, maar omdat mijn jongste zoon nogal gek is op ijs heb ik 'm maar eens afgestoft.

Het is zo simpel, doe wat vocht met smaak in de vorm, stokje erin steken, uurtje of 2 geduld hebben als je hem in de vriezer zet en klaar!

Ik kies, omdat ik nu vrij ben in keuze waarvan ik het ijs maak, voor de suikervrije varianten.
Denk hierbij aan:

 • perensap (puur sap)
 • tropische vruchtensap (Action)
 • optimel (puur)
 • milk&fruit (0%)
 • diksap
 • gepureerd fruit zoals mango, evt met yoghurt
En als je niet per se suikervrij wilt:
 • ranja
 • roosvicee
 • frisdrank, bijvoorbeeld cola of 7 up
 • yoghurt met een smaakje
 • vla
 • kwark met een smaakje (of steek een stokje in een danoontje en vries dit in)
Goedkoop en snel klaar, ideaal!

Geen opmerkingen: