zondag 14 juni 2015

Blijmakers # 11 Pinkpop 2015

Amnesty International is een onafhankelijke beweging die zich inzet voor slachtoffers van schending van mensenrechten. Verschrikkelijk dat het nodig is, maar fantastisch dat ze het doen.
 Ze staan dit jaar op Pinkpop om aandacht te vragen voor meer vrijheid in Azerbeidzjan. Ik volg ze op Facebook en doe mee met de petities die mij gemaild worden.
Nou was er vorige week een prijsvraag in één van die mails, er werd namelijk gevraagd wie de president van Azerbeidzjan is. Dat is Ilham Alijev natuurlijk (lang leve Wikipedia), ik heb het antwoord ingestuurd en er verder niet echt meer aan gedacht.

Kreeg ik aan het begin van de week ineens een mail, dat ik twee weekendkaarten voor Pinkpop gewonnen heb! Geweldig! Dat staat al heel erg lang op mijn wishlist, naar Pinkpop toe. Maar ja, de kaarten zijn behoorlijk prijzig, €180,- voor een weekend, €95,- voor een dagkaart.
En oppas hè, dat is ook wel redelijk lastig in ons geval. En W. werkt op zaterdag.

Maar... L. had toevallig logeerweekend bij het KDC en mijn moeder kon overdag wel op R. passen, hij zou 's avonds bij A. kunnen slapen. W. kon vrij krijgen, ondanks dat het op zeer korte termijn was dus we konden wel heen!


Het programma begon tegen 15.00 uur pas, we zijn om 10.00 uur vertrokken vanuit Coevorden en zijn eerst naar Eindhoven geweest, we kwamen er toch praktisch aan langs. Want.. daar is een Primark! En een Starbucks! Dat was een fantastisch idee van W.. hij weet wel hoe hij mij blij moet maken :D
Om 4 uur aangekomen op het terrein was Dotan aan het spelen op de mainstage. Dat was een prachtig optreden, ze zijn live echt veel beter vind ik!

Daarna Selah Sue gezien (wie? vroeg W. haha) op de 3FM stage en hebben we ondertussen een rondje over het terrein gelopen op zoek naar de Amnesty stand. Even gekletst met één van de meiden daar en ze nogmaals bedankt voor de kaartjes.

Wat echt heel erg goed geregeld was, was dat er standjes waren van de Limburgse waterleidingmaatschappij en er dus gratis kraanwater geschonken werd. Het was behoorlijk warm, dus ook wel noodzakelijk, ik was zeer blij met die voorziening! Ook W. is maar aan het water gegaan, we dronken zoveel dat daar geen cola/bier tegen te kopen was.

Wachtend op Anouk

We hebben wat loempia's gehaald en deze opgegeten lekker zittend in het gras wachtend op de start van het optreden van Anouk. Wát een geweldig optreden! Wat een stem heeft ze, echt waanzinnig. Ze was aan de andere kant van het terrein nog te horen toen we naar de 3FM stage gingen om het optreden van Kensington te zien.


Tijdens de tocht daar naartoe ben ik W. nog kwijt geraakt voor enkele minuten, wat resulteerde in een hevige paniekaanval. Ik loop best snel, W. was in de weer met z'n telefoon en liep dus niet achter mij aan zoals ik dacht. Afgrijselijk gevoel, dat ik hem niet meer zag in de mensenmassa. Ik durfde niet zo goed van mijn plek omdat ik bang was hem mis te lopen, maar ben toch maar rondjes gaan lopen totdat ik hem weer zag. Maar goed, het is goed gekomen, na 10 minuten was ik weer gekalmeerd. Lang leve de yoga-ademhaling ;)


Kensington was ook heel erg goed! Geen wonder dat ze het zo goed doen internationaal. Ik geloof ook dat iedereen nadat Anouk klaar was op de mainstage naar de 3FM stage kwam, het was onwijs druk. Leuk om te zien dat er zoveel mensen meezingen en klappen, het sfeertje was echt goed hier.
Maar na 4 nummers vonden we het wel tijd om de auto weer eens op te zoeken, want het was nog 3 uur terugrijden naar huis.


We hebben eerst nog wat gegeten in de Kalm-aan-laan, daar stonden verscheidene eettentjes met niet alledaagse producten. Om er een paar te noemen: Insecten op een stokje en -loempia's, Tibetaans, Vietnamees, coon-broodjes, poffertjes, tosti's en tostini, soep & salades, vis, hamburgers van Angusvlees, cheeseburgers, kaasburgers, gamba's, pita, Döner, zoete baksels, echt heel erg veel keuze. Ook voor vegetariërs trouwens. Ik heb een vegetarische bulgursalade met groente en feta gehad, dat smaakte zeer goed, die ga ik zeker zelf een keer proberen in elkaar te flansen. W. heeft nog 2 loempia's gehaald, die bevielen hem wel goed.


De terugreis was spannend, de batterij van mijn telefoon was leeg (navigatie), net toen we in Duitsland reden. Op de heenweg (door Nederland) was de route namelijk wel goed aangegeven, maar de terugreis, hoe je weer op de A2 kwam omdat we de omleiding gevolgd hebben stond niet aangegeven. Beetje jammer dat de telefoon van W. verschrikkelijk traag is, internet in Duitsland niet werkt én wij de weg daar helemaal niet kennen.
We hebben nog een verkeerde afslag genomen en kwamen in Keulen uit in plaats van Duisburg, dat heeft een uur extra gekost. Ook was de tank leeg rijdend op de A31, we hadden al 120 km geen tankstation gezien, voor mijn gevoel zijn die in Nederland echt véél meer te vinden langs de snelweg. Maar gelukkig, net toen het lampje aansprong van reserve doemde er een bord op dat het volgende tankstation 5 km verderop zat. Eind goed, al goed :)


Het was een superleuke dag, ik ben Amnesty, mam en A. dan ook zeer dankbaar voor het mogelijk maken hiervan!
Ondanks mijn paniekaanvallen. Ik kan niet goed tegen mensenmassa's (nu ik ziek ben is het extreem) en heb echt het gevoel dat ik stik als alles vast staat, ik niet van mijn plek kan en mensen van voor, achter en opzij tegen mij aan drukken. Mijn grootste angst, dat ik W. kwijt zou raken in de menigte is ook uitgekomen. Maar ik ben er nog. Ik heb mijzelf best goed onder controle weten te houden, mezelf niet voor schut gezet volgens mij.
Waarom ik dan toch hier naartoe ga terwijl ik angst- en paniekaanvallen heb?
Omdat even samen weg met W. zoveel energie geeft, het is ontzettend goed voor ons en onze relatie. Zo'n fantastisch aanbod kan ik dan toch niet laten schieten?

Maar is een heel weekend de volle pond ervoor betalen waard?
  • Kaarten €360,-
  • Parkeren €25,-
  • Benzine €100,-
  • Consumptiebonnen €250,- (want €2,50 per stuk, een broodje kost zo 4 bonnen. Dat dan 3 dagen lang)
Je ben zo ruim €700,- kwijt met zijn tweeën. Plus het regelen van alles eromheen, zoals oppas, slaapplekken etc.

Ben je 20 ben en heb je geen kinderen: ja. Geweldige sfeer, optredens van de groten der aarde, superleuke eet- en drinktentjes.
Ben je 30 en heb je wel kinderen wat maakt dat zo'n weekend wel heel erg veel organisatietalent en hulp vanuit je omgeving vraagt: nee. En, slapen in een tent. Nee. Twee keer gedaan zo'n 12 jaar geleden, W. heeft het er nog steeds over. Geen succes.

Geen opmerkingen: