vrijdag 12 juni 2015

Sporten: Fietsen op de MTB bij de Grote Scheere

Het is heerlijk om samen met W. op de fiets te stappen om een eindje te gaan fietsen. We hebben 2 jaar geleden mountainbikes gekocht, dat was echt een topaankoop! Ik raad het iedereen aan om samen te gaan sporten, het is een combinatie van inspanning en ontspanning voor mij.

Ik vind het heerlijk om te sporten en zo samen crossend op de fiets voeren we altijd wel goede gesprekken. Iets wat thuis wat minder snel gebeurd, omdat er altijd wel een kind is wat aandacht vraagt of een klus wat nog gebeuren moet.

Er zijn veel leuke ATB routes, we hebben er al een aantal gereden. Het nadeel is wel dat je er eerst met de auto naartoe moet rijden, onze auto heeft geen trekhaak dus ben je weer van een ander afhankelijk. En oppas, dat is ook niet zo makkelijk in ons geval.


Maar... R. gaat sinds een week naar de peuterspeelzaal en dus hebben W. op de maandag 3 uur en op de donderdag 2 uur voor onszelf, dat we helemaal kindloos zijn. En dan gaan we dus fietsen!
We hebben niet vreselijk veel tijd, maar 60 tot 90 minuten is voldoende als je zo hard fietst als wij doen, haha.


Zo rondfietsend in de omgeving van Coevorden ontdek je nog eens wat, zo waren wij gisteren bij landgoed de Groote Scheere in Holthone. Wat een prachtige omgeving, zó dicht bij huis! Er zijn verschillende wandelroutes die heel handig met pijltjes aangegeven worden, wij hebben de rode route gefietst. Hoef je zelf niet een route te bedenken en is de kans groot dat je door een leuk stuk natuur kom. Want waarom zelf het wiel steeds opnieuw uitvinden, niet?


Het is een flink stuk door het bos en over zandpaden, leuk om te doen op je mountainbike! In totaal hebben we 25 km gefietst, we zijn ruim een uur onderweg geweest.


Ik vond een heel handige site waar je alle wandelroutes op kunt zoeken, http://planner.gps.nl/wandelroutes.html. Die ga ik zeker vaker gebruiken.


Ik heb nu al weer zin in maandag :)

Geen opmerkingen: