zaterdag 4 juli 2015

Budgettip: Korte broeken voor de boys

Hema: t-shirt €3,-, spijkershort €10,- andere broekjes €5,-
Met deze tropische temperaturen kan ik het qua wassen van korte broeken niet bijbenen, vooral de jongste heeft een ernstig tekort aan shorts.
Op naar de stad, op zoek naar geschikte broekjes dus!

De Hema was de eerste winkel die ik binnen stapte, voor R. ben ik daar goed geslaagd! Het kleintje heeft een klein maatje en valt nog in de categorie baby, had ik even geluk dat alle korte broeken voor baby's nu afgeprijsd waren naar €5,-.

Ik heb er meteen 3 meegenomen, degene die ik heb laten hangen had ie namelijk al, haha! Hema heeft mooi spul van een goede kwaliteit, het gaat lang mee, het blijft ook mooi na 20x wassen. Iets wat met kleding van Zara en H&M niet altijd het geval is is mijn ervaring.

En de prijs maakt het nog aantrekkelijker, vooral als het in de aanbieding is! Wat wel een beetje jammer is, vind ik, is dat héél veel ouders bij de Hema shoppen (om dezelfde redenen neem ik aan) en er dus veel kinderen met dezelfde broekjes aan lopen.

Ik hou wel van authenticiteit en vind het leuk om me onderscheiden van de massa door m'n kleding. Maar het is wat lastig wanneer je niet een heel groot budget hebt en bent aangewezen op één van de grotere ketens voor kinderkleding. Zelf kleding maken zou een optie zijn, ware het niet dat ik absoluut niet met een naaimachine overweg kan en er ook geen heb.

Hema: spijkershort €10,- Zeeman: gele short €2,99, rode short joggingstof €3,99 
Voor L. heb ik maar 1 korte broek kunnen vinden voor een aantrekkelijke prijs, ik vond de rest van de broeken niet mooi of te duur. Op naar de Zeeman dus!
Daar ben ik wel geslaagd voor nog twee broeken, voor een heel zacht prijsje. Wel heb ik voor L. bij de Hema een vest en een gilet gekocht, voor slechts €2,- per stuk! Alvast in een maat groter, maar dat is alleen maar handig om alvast wat op voorraad te hebben.

Hema: vest €2,-, gilet €2,-
Zo koop ik meestal de kinderkleding, in de opruiming leg ik alvast een voorraadje aan in de grotere maten. Zo kun je heel wat geld besparen! Ik hoef niet mee te doen met de mode, ik koop wat ik leuk vind voor de kinderen, dus als ze lopen in kleding van een seizoen (of twee, of drie, whatever) terug boeit mij dat eerlijk gezegd helemaal niet. Ik kan wel zeggen dat ik inmiddels een eigen stijl gevonden heb, zowel voor mijzelf als voor mijn kinderen. Stoer en eigenzinnig omschrijft dat het beste denk ik ;)

Stoer t-shirt van Rolling Stones, zwarte legging en hippe gympen.

Oh, ik ben mijzelf ook niet vergeten hoor, ik zag bij de Hema dit leuke jurkje hangen voor slechts €12,-, grafische zwart/wit print voor, effen zwart achter, tot iets boven de knie, lekker zomerjurkje dus.

Geen opmerkingen: