Benodigdheden:
- 100 gr. quinoa
- 160 gr. havervlokken
- 100 gr. volkoren meel
- 100 gr. hazelnoten
- 100 gr. amandelen
- 125 gr. rozijnen
- 75 gr. abrikozen
- 2 el cranberries of gojibessen
- 3 tl kaneel
- 2 tl vanillepoeder
- 2 el sesamzaadjes
- 2 el pompoenpitten
- 2 el zonnebloempitten
- 2 dl perendiksap
- 2dl water
- beetje zout
- (kokos)olie om de bakvorm in te vetten
Bereiding:
Kook de quinoa gaar.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Rooster de hazelnoten.
Meng alle droge ingrediënten goed.
Voeg de perendiksap en water toe en meng tot een smeuïg geheel.
Doe dit in de ingevette bakvorm (of bekleed de bakvorm met bakpapier, nog makkelijker) en bak het 30 minuten.
Laat het geheel afkoelen in de vorm totdat de zijkanten loslaten.
Tips:
- De cake leent zich goed om te bewaren, tot maximaal een week, de smaken zullen zich dan nog verder ontwikkelen.
- Ook kun je de plakken invriezen, dan hoef je niet de complete cake binnen 1 week op te eten. Handig wanneer je het in je eentje zult moeten oppeuzelen, zoals hier thuis vaak het geval is.
- Omdat het wel een grote cake wordt, van ruim 1 kilo, is het natuurlijk ook een optie om de hoeveelheden in het recept te halveren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten