maandag 6 juli 2015

Gezond en lekker: IJsthee maken

Koffie, thee en water is wat ik drink. Nou ja, en wijn natuurlijk. Suikervrij dus. Ik dronk tot enkele maanden geleden sloten met cola light, minstens 3 liter per dag. Ja, erg hè? Als ik er op terug kijk vind ik dat ook heel erg idioot inderdaad.

Ik heb er ook echt van af moeten kicken, net zoals ik toen ik zwanger was echt af moest kicken van mijn energydrankjes verslaving. Daarvan dronk ik ook wel 4 per dag. Wel de light versie, maar of dat nou veel beter was, zo'n aspartaambom?

Ik wil het liefst zo puur mogelijk eten, dan moet ik dat toch ook doen met drinken. Vaarwel frisdrank dus!

Koffie, thee en water drinken vind ik helemaal geen straf, maar op dagen dat de temperatuur boven de 30 graden uit komt wil ik wel eens wat anders. Ik heb dan toch meer de behoefte aan koude dranken en alleen water word ik dan wel een beetje flauw van.

Ik heb al eerder geschreven hoe je zelf ijskoffie kunt maken, ik kan dat ook doen binnenkort, want ik was gisteren jarig en heb een cafétière cadeau gekregen van vriendin M.
Nice! Zelf ijsthee maken moet dan toch ook te doen zijn?

Ik ben gaan experimenteren en het is heel erg simpel eigenlijk. Ik heb een waterkaraf gevuld met kokend water, er een theezakje in gehangen en het af laten koelen en in de koelkast gezet. Tadaa: ijsthee! Ik heb rooibosthee gebruikt omdat daar al een sterke (en ietwat zoetige) smaak aan zit. Heerlijk verfrissend!


De tweede keer heb ik groene thee gebruikt, met wat agavesiroop. Aan groene thee zit niet echt een heel sterke smaak vind ik, een extra zoetje eraan geven is wel lekker in dat geval.


Ik ben zeer content met mijn ontdekking en blijf verder uitzoeken wat lekkere smaakcombinaties zijn, maar zelf suikervrije ijsthee maken is heel erg simpel, probeer het eens uit. Ik hoor graag andere suggesties voor smaken :)

Omdat ik het theezakje er niet uit wilde vissen heb ik een super simpele constructie: doe een zakjesclip om het label en het zakje kan er niet meer in vallen. Handig, niet?

Geen opmerkingen: