maandag 20 juli 2015

Gezond en lekker: Kersenijs met chocolade

Zelf ijs maken, ik heb er al eens eerder een blog over geschreven. Ik ben zelf natuurlijk verder gaan experimenteren en ben op deze ontzettend lekkere smaakcombinatie uitgekomen, namelijk kersenijs met stukjes pure chocolade. Ik had namelijk een pond kersen gekocht bij de groenteboer die al behoorlijk rijp waren en dus snel verwerkt moesten worden. Ik was ze allemaal aan het ontpitten om ze te kunnen invriezen, zo zijn ze makkelijk te verwerken in een smoothie of in de yoghurt toen ik deze combi bedacht.

Echt zó lekker, daar verbleken de McFlurry en Ben&Jerry's potten gewoon bij!

Ik ben er wel achter gekomen dat wanneer je ijs maakt op basis van banaan en yoghurt, je dit per portie moet maken en niet te lang in de diepvries moet laten zitten(!) Ik heb eens het een week lang in de vriezer laten staan, het was 1 grote harde klomp die niet te ontdooien was. Zonde!Ingrediënten:

  • 1 banaan, in plakjes en bevroren
  • 3 à 4 eetlepels Griekse yoghurt (0%)
  • handje kersen, ontpit
  • 10/15 gram pure chocolade
Bereiding:

Haal de banaan alvast een kwartier van te voren uit de diepvries, om het iets te laten ontdooien. Pureer de bananenplakjes met een staafmixer tot een creme. Doe de Griekse yoghurt erbij en mix met behulp van de staafmixer door elkaar. Voeg dan de kersen toe, ik vind het wel lekker dat je nog wat stukken kers proeft en heb dus niet alles fijn gepureerd.
Hak de chocolade met een mes in stukjes en roer met een lepel door het kersenijs. Zet dan de bak nog ongeveer een uurtje in de diepvries. De helft zal ongeveer bevriezen, wanneer je het door elkaar mengt als je het eruit haalt is het perfect van consistentie :D

Genieten zonder schuldgevoel, fijn toch? ;)

Geen opmerkingen: