vrijdag 17 juli 2015

Gezond en lekker: Panini met geitenkaas en gegrilde paprika


Ik eet haast nooit brood, over het algemeen lunch ik met fruit en/of kwark, maar voor een panini maak ik graag een uitzondering!
Het is heel makkelijk om het zelf thuis te maken wanneer je beschikt over een contactgrill. Er zijn veel verschillende variaties mogelijk, ik kom vaak op deze combinaties uit omdat ik kijk wat ik nog in huis heb en daar iets mee wil maken. Combinatie van geen zin om naar de winkel te gaan en niets willen verspillen ;)

Vandaag heb ik geitenkaas gecombineerd met gegrilde paprika, een heerlijke smaakcombinatie. Zoet van de honing in de geitenkaas, pittig door de chilipoeder en hartig door de komijn. Het past verrassend goed bij elkaar!Ingrediënten:
  • 1 panini
  • 3 stukjes geitenkaas (met honing, wordt het lekker zoet van)
  • gegrilde paprika, kun je zelf doen maar is ook kant en klaar te koop
  • komijn
  • chilipoeder
  • zwarte peper
Bereiding:

Snij de panini doormidden, bestrijk de onderkant met de geitenkaas. Ik vind het lekker om het wat te verdelen over het broodje en smeer het dus uit.
Dan kruiden met chilipoeder, zwarte peper en komijnzaad naar smaak. Ten slotte beleggen met de gegrilde paprika. Leg de bovenkant er weer op.
Nu een minuut of 4 op de grill en dan smullen maar!


Geen opmerkingen: