zaterdag 25 juli 2015

Mijn depressie #6
Ontspan! Relax! Neem de tijd! Geniet!

Ik ben onrustig en baal ervan dat er maar niks uit mijn handen lijkt te komen. In plaats van te relaxen en genieten van het feit dat de jongste ligt te slapen en ik dus een paar uurtje voor mijzelf heb maalt er maar door mijn hoofd wat er allemaal nog moet gebeuren. 
Moet, ja van mijzelf. Niets wat niet even kan wachten. 

In plaats van dat ik blij ben en stil sta bij en geniet van het feit dat de vloerbedekking gelegd is in de speelkamer gisteren en we dus bijna kunnen beginnen met inrichten, heb ik alweer 4 nieuwe dingen voor op mijn to-do-lijst.

Ik denk steeds: "Als het maar klaar is wat nog gedaan moet worden, dan kan ik wel tot rust komen." Maar ik geloof er zelf al niet heel erg meer in, die gedachte, want dan vind ik wel weer een ander project. Rusteloos, dat is het juiste woord.

Opruimen, dat ben ik maar gaan doen. Het nieuwe tv-kastje op z'n plek gezet (mocht ik gratis bij iemand ophalen, toen zelf opgeknapt, zo'n project wat ik zoek wanneer ik me rusteloos voel ja, haha), apparatuur weer aangesloten (vond ik erg knap van mijzelf, het werkt ook, want ik ben nu weer fijn naar Classic FM aan het luisteren via de tv. Yeah. Schouderklopje voor mijzelf). Lectuurmand opruimen.

Daar schrok ik behoorlijk van, dat was op de een of andere manier best confronterend, de tijdschriften opstapelend op het aanrecht. Ik heb namelijk de tijdschriften vanaf juli 2013 nog in het plastic zitten. Bizar hè?

Iets wat ik zo graag deed, relaxen met een kop koffie en een tijdschrift, het lukt me niet. Stom toch! Hoe moeilijk is dat nou, om even gewoon te gaan zitten en niet te gaan malen/piekeren/überhaupt nadenken.

En ja, ik heb natuurlijk alle abonnementen al opgezegd, wegens noodzaak te moeten bezuinigen maar vooral omdat dit natuurlijk eeuwig zonde en een enorme geldverspilling is. Af en toe geeft mijn moeder me een tas vol tijdschriften die zij uit heeft, die blader ik soms wel eens door, vaker blijft de tas een paar maanden in de hoek staan en geef ik ze weer aan iemand anders.

Maar, kijkend naar de positieve kant van dit alles, ik bespaar zo wel behoorlijk wat geld. Ik heb het dus blijkbaar niet nodig, het is een luxe en geen noodzakelijk iets, dat is dan wel weer een goede eyeopener.

En, wie nog belangstelling heeft voor 2 jaargangen spiksplinternieuwe tijdschriften, zoals ELLE, MAMA, Glamour, Red (die bestaat inmiddels al niet eens meer!), stuur even een berichtje ;) Mag je gratis ophalen.

Geen opmerkingen: