vrijdag 31 juli 2015

Simpel en lekker: Zelf pizza maken met bio pizza mix van in2bake


Heerlijk waren de pizza's die ik gemaakt heb met de biologische pizza mix van in2bake. Verkrijgbaar bij de jumbo, voor €2,99. Je hoeft alleen maar water aan de mix toe te voegen, van de hoeveelheid deeg kun je met gemak 2 pizza's maken. Handig!
Zonder rare overbodige toevoegingen, de ingrediënten bestaan uit: Bio tarwebloem, Bio Italiaanse kruiden, gist en zout. Het deeg zelf is dus ook al gekruid, echt een aanrader.
Ik heb dus twee pizza's gemaakt met 1 verpakking, 1 voor mijn zoons en 1 voor mijzelf. Ik ben wel heel erg blij dat ik nu een keukenmachine heb, het deeg moet namelijk 20 minuten lang gekneed worden(!).


Voor de kids een margherita:

 • 1/2 van het pizzadeeg
 • 1/2 blik tomatenblokjes
 • geraspte belegen kaas
 • Parmezaanse kaas
 • basilicum
 • oregano

Voor mijzelf een rijkelijk met groentes en kaas belegde pizza (als ik alleen ben eet ik meestal vegetarisch):


 • 1/2 van het pizzadeeg 
 • 1/2 blik tomatenblokjes
 • rode ui, in ringen
 • 1/2 groene paprika, in reepjes
 • geitenkaas 
 • Parmezaanse kaas
 • rode pesto
 • gegrilde paprika op olie
 • zongedroogde tomaten op olie
 • kappertjes
 • oregano
 • basilicum
 • chilipoeder (ik hou nou eenmaal van scherp eten)

De pizza moet een kwartier in de oven, ik raad je wel erg aan om bakpapier te gebruiken, anders is de kans groot dat hij vast blijft plakken aan het rooster. Dat is mij de eerste keer gebeurd. Maar hij was er niet minder lekker om.

Tomatenblokjes uit blik het ik gebruikt als basis, wanneer je deze prakt en kruidt met Italiaanse kruiden is dit een prima basissaus. Goedkoop en vrij van suiker etc.

Ik heb gewoon gekeken wat ik nog in de (koel)kast had liggen, zo kom ik vaker op verrassende combinaties, ook deze was weer erg goed gelukt, one to remember! 
Ik ga dit zeker vaker maken, de vrijdagavond is daarvoor uitermate geschikt, mijn wederhelft houdt niet van pizza, mijn zoons en ik absoluut wel.

Geen opmerkingen: