Zonder rare overbodige toevoegingen, de ingrediënten bestaan uit: Bio tarwebloem, Bio Italiaanse kruiden, gist en zout. Het deeg zelf is dus ook al gekruid, echt een aanrader.
- 1/2 van het pizzadeeg
- 1/2 blik tomatenblokjes
- geraspte belegen kaas
- Parmezaanse kaas
- basilicum
- oregano
Voor mijzelf een rijkelijk met groentes en kaas belegde pizza (als ik alleen ben eet ik meestal vegetarisch):
- 1/2 van het pizzadeeg
- 1/2 blik tomatenblokjes
- rode ui, in ringen
- 1/2 groene paprika, in reepjes
- geitenkaas
- Parmezaanse kaas
- rode pesto
- gegrilde paprika op olie
- zongedroogde tomaten op olie
- kappertjes
- oregano
- basilicum
- chilipoeder (ik hou nou eenmaal van scherp eten)
De pizza moet een kwartier in de oven, ik raad je wel erg aan om bakpapier te gebruiken, anders is de kans groot dat hij vast blijft plakken aan het rooster. Dat is mij de eerste keer gebeurd. Maar hij was er niet minder lekker om.
Tomatenblokjes uit blik het ik gebruikt als basis, wanneer je deze prakt en kruidt met Italiaanse kruiden is dit een prima basissaus. Goedkoop en vrij van suiker etc.
Ik heb gewoon gekeken wat ik nog in de (koel)kast had liggen, zo kom ik vaker op verrassende combinaties, ook deze was weer erg goed gelukt, one to remember!
Ik ga dit zeker vaker maken, de vrijdagavond is daarvoor uitermate geschikt, mijn wederhelft houdt niet van pizza, mijn zoons en ik absoluut wel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten