maandag 24 augustus 2015

Gezond en lekker: Frambozen-ijs (vegan)

Frambozenijs
Met slechts twee ingrediënten maak je dit heerlijke frambozen-ijs, suikervrij en zonder overbodige toevoegingen. Echt waar, soms kan het gewoon zo simpel zijn!

Ik zorg dat ik altijd wel een banaan in plakjes in mijn diepvries heb liggen, de frambozen koop je goedkoop bij de Lidl, net als bosvruchten trouwens. Gewoon een diepvrieszak, zo heb ik altijd fruit in huis voor in de havermoutpap.

En wanneer ik op de markt erg rijpe mango's koop, vaak zijn die dan in de aanbieding, dan snij ik die ook alvast in stukjes en vries ik ze in. Dan heb ik wel mijn verse mango, het is zo ontdooid namelijk, maar dan hoef ik er niet €2,- per stuk voor te betalen in de supermarkt. Vaak scoor ik er 6 voor €1,-, prima deal toch?

Of nectarines, ik heb vorige week een bak gekocht, met een stuk of 8 nectarines voor maar €1,-. Ze worden buiten de koelkast wel snel zacht en in plaats van dat ik er nu 4 tegelijk moet opeten, snij ik ze in stukjes, hoppa in de vriezer ermee! Ook handig voor in de smoothies, maar ik ben niet echt een smoothie-drinker, ik vind het fijner om te kauwen op m'n fruit ;)

Ik ben dol op ijs, eerder maakte ik al kersen-ijs en banaan-kokos-ijs. Afijn, het frambozen-ijs dus;

Ingrediënten:

  • 1 banaan in plakjes
  • handvol frambozen
Haal het fruit een kwartiertje van tevoren uit de vriezer en laat het even staan op aanrecht. Zo kun je het iets soepeler pureren.
Gooi het in de blender of (dat doe ik) pak een staafmixer en pureer het fruit.

That's it, zo heb je al overheerlijk ijs.

Wil je het nog wat romiger hebben, voeg er dan wat (plantaardige) yoghurt of kwark aan toe, roer het goed door en garneer het met wat toppings naar keuze. 
Ik vind cacaonibs en kokosschaafsel een heerlijke combinatie hierbij.

Met wat yoghurt, cacaonibs en kokos erdoor
Je kunt het meteen opeten als je er nog yoghurt of kwark aan toe voegt, dan is het net softijs. Ik zet het liever nog even een half uur tot uur in de diepvries zodat het iets harder wordt.

Geen opmerkingen: