vrijdag 7 augustus 2015

Gezond en lekker: ontbijten met Teff

Enkele weken geleden heb ik een fantastisch pakket gewonnen van Ecomarkt bij joyceloveshealthyfooood op Facebook. Een pakket vol met artikelen en producten die ik nog niet eerder gebruikt heb of die mij onbekend waren.


Teff bijvoorbeeld, daar had ik wel eens van gehoord, schijnt goed te zijn als ontbijt, om pap van te maken zoals je ook met havermout dat kunt doen. Het is een grassoort, glutenvrij en bevat veel langzame complexe koolhydraten, dus het vult goed en langdurig.

De Teff die ik heb is van Zonnatura, gelukkig ook hier in de regio wel te koop, namelijk gewoon in de supermarkt. Het is 100% biologisch, goed om te weten.
Het bevat niet alleen Teff, dat is wel het hoofdbestanddeel met 40%, maar ook maisgries, boekweitmeel en rijst. De maissmaak is behoorlijk overheersend, daar moet je van houden moet ik zeggen.

Ik heb het ontbijt met magere melk gemaakt en met soja/rijstmelk, ik moet zeggen dat het met plantaardige melk echt lekker was, met de magere melk vond ik de maissmaak té aanwezig.

Het is heel erg makkelijk te bereiden:

250 ml melk opwarmen, 5 à 6 eetlepels Teff erdoor roeren en klaar is je pap. Ik vind het lekker om er nog wat fruit aan toe te voegen, de verse kersen die ik nog in huis had toevallig smaken hier heel erg goed bij, maar je kunt natuurlijk ook ander zacht fruit (uit de diepvries) gebruiken. En een eetlepel lijnzaad, dat geeft het net wat extra bite vind ik.

Dit is een blijvertje, die ga ik zeker zelf vaker halen!

Geen opmerkingen: