zondag 16 augustus 2015

Sporten: Gesponsord Zevenheuvelenloop rennen

Fonds Psychische Gezondheid
Op Facebook kwam ik een oproep tegen van het Fonds Psychische Gezondheid, ze waren op zoek naar hardlopers die namens hen mee willen rennen met de Zevenheuvelenloop in Nijmegen 15 november.
Zeven heuvelen en 15 kilometers... Voor jou afzien voor even, voor jongeren met psychische problemen een beter leven!


De Zevenheuvelenloop is een hardloopwedstrijd over 15 kilometer over het mooiste parcours van Nederland. Wil je meedoen aan dit hardloopevent en hiermee voorkomen dat jongeren ernstige psychische problemen ontwikkelen? Dat kan!


Twee toponderzoekers, David van den Berg en Mark van der Gaag, gaan een project ontwikkelen. Dit project moet voorkomen dat jongeren (16-25 jaar) ernstige psychische klachten krijgen en hierdoor uitvallen op school, werk en in de maatschappij. We hebben de handen ineen geslagen en willen deze jongeren dit leed besparen.
Om het project tot een succes te maken, hebben we geld nodig. Veel geld: 50.000 euro. 


Dit doel ligt mij zeer na aan het hart;
1. Ik ben moeder van een zoon met ASS/ADHD
2. Ik ben leerkracht in het VSO
3. Zelf kamp ik sinds 2 jaar met een ernstige depressie.

Ik weet dus heel erg goed dat een goede psychische gezondheid absoluut niet vanzelfsprekend is en wil graag helpen meer bekendheid te geven hieraan en stigma's te doorbreken, onder andere door open te zijn over mijn ziekte en hoe het is om een kind met klassiek autisme op te voeden en hierover te bloggen op mijn blog.

Hardlopen is iets dat ik 3 à 4 keer per week doe om mijn hoofd te legen en de boel op een rij te kunnen zetten, hoe mooi is het dan om dit te combineren met het lopen voor een ontzettend goed doel!

Het minimumbedrag dat ik bij elkaar moet krijgen is €75,-, elke donatie is dus zeer welkom! Dankzij fantastische (Facebook)vrienden en familie zit ik al op €38,-, maar op 1 november moet dat wel minimaal €75,- zijn, anders krijg ik geen startbewijs :)
Wie gelooft in mij en vooral in dit ontzettend goede doel en helpt mij mee door middel van een donatie? Elke euro is er weer 1 dichterbij de benodigde €50.000,- voor het project.

Hier vind je mijn actiepagina en kun je een donatie doen!

Geen opmerkingen: