maandag 3 augustus 2015

Sporten: Skeeleren (her)ontdekt

Hardlopen is heerlijk om te doen, maar dagelijks rennen is iets te veel van het goede, dus vind ik het leuk om het af te wisselen met een andere sport. Ik ga graag mountainbiken met W., maar dat kan maar zeer sporadisch, omdat oppas krijgen voor ons nogal lastig is helaas. Straks als R. weer naar de peuterspeelzaal gaat hebben we er gelukkig weer de gelegenheid toe, ik kan niet wachten tot het zover is!


In mijn eentje fietsen doe ik niet zo snel, want 1. de oppas en 2. je moet ook meteen er een anderhalf tot 2 uur voor uit trekken voordat je een beetje voldaan bent (nou ja, ik dan).

Ik zag op de weggeefhoek in mijn regio skeelers staan, gratis op te halen.
Nou heb ik die zelf ook wel, maar de wieltjes hadden inmiddels meer de vorm van een parallellogram  gekregen in plaats van dat ze mooi rond zijn én er had zich in de jaren dat ze in de schuur lagen ook een muizenfamilie in gevestigd. Niet meer geschikt dus.Ik had geluk, ik mocht de skates halen, maar helaas waren ze toch iets te klein. Balen. Totdat W. met het lumineuze idee kwam om de wieltjes over te zetten op mijn eigen skates, moest ik alleen de schoenen schoon zien te krijgen. En het is gelukt, ik ben er erg blij mee!

We zijn gisteravond meteen op pad gegaan. We, dat is W. op de fiets met de kids en ik op m'n skates. Doen we vaker, samen sporten, maar dan ren ik en fietst W. mee in de eerste versnelling.
Gisteren moest hij wel flink doortrappen, want op m'n skates ben ik aanzienlijk sneller dan met hardlopen.

Het was even wennen, ik had ook geen bescherming, want dat had ik niet in huis. Ik heb nog even getwijfeld of ik m'n fietshelm moest opzetten, maar ben toch zonder vertrokken. Het voornemen was ook om het even te proberen, ik heb het al zeker 10 jaar niet meer gedaan geloof ik, skaten, maar het ging wonderbaarlijk goed! Zo goed dat ik meteen bijna 15 kilometer op m'n teller had staan :)


Het is erg leuk om ter afwisseling te doen. Ik train er andere spieren mee dan met hardlopen, maar het is ook wel veel minder intensief. Met hardlopen verbrand ik in een uur twee keer zoveel calorieën. Dat geeft niet, de fun-factor ligt erg hoog bij skaten en dat is ook belangrijk. Dat ik er een strakkere kont van krijg is dan mooi meegenomen ;)

Qua kleding draag ik mijn hardloopkleding, dat voldoet prima. Ik hou van sporten zoals hardlopen, fietsen en rennen omdat ik dat op het tijdstip kan doen dat het mij uitkomt en ik vind het heerlijk om buiten te zijn. Plus je schaft eenmalig iets aan (fiets/skates/schoenen iets vaker) en zit niet aan maandelijkse kosten vast.

Ik kwam er dus een beetje per toeval achter dat skaten eigenlijk wel erg leuk is om te doen, ik lees online dat het weer helemaal in opkomst is. In Coevorden moeten ze er nog wel aan wennen, ik heb een hoop vreemde/verbaasde blikken gezien van mensen onderweg.
Of mijn broekje was gewoon te kort, dat kan natuurlijk ook :P
Dus heb je uit je tienertijd nog een paar verdwaalde skates in de schuur liggen, probeer het weer eens een keer, je zult je verbazen hoe simpel en leuk het is om te doen!

Geen opmerkingen: