vrijdag 11 september 2015

Gezond en lekker: Maaltijdsalade met quinoa, tonijn en appel

Ik had nog wat quinoa/bulgurmix over van mijn maaltijdsalade, ik heb er een dag kabeljauw en gebakken groentes bij gegeten en vandaag heb ik er weer een maaltijdsalade mee bereid. Het is ook best simpel te maken en zo lekker! Gewoon in porties invriezen, ideaal.

Vandaag had ik zin in vis, ik had nog een blikje met tonijn staan en een enorme hoeveelheid eieren die ook wel eens op moeten, de keuze was dus niet erg moeilijk.
Gekookte eieren en tonijn vind ik een heel goede combi (neem nou een salade niçoise, daar vind je deze combi ook, verrukkelijk!), een appeltje erbij voor wat frisheid en een lekkere pittige dressing; klaar!

Ingrediënten:
  • 70 gram gekookte quinoa(/bulgurmix van Artisan grains)
  • 2 gekookte eieren
  • zakje slamix à 75 gram (ik had rucola/snijbiet/lollo rosso, want afgeprijsd bij AH)
  • 1 blik tonijn in water
  • 1 klein appeltje
  • honing/mosterd dressing
Bereiding:

Doe de sla in een kom. Snij de eieren in vieren, de appel in blokjes en voeg toe aan de sla. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de sla. Dan de quinoa erbij (gewoon koud is erg lekker bij deze salade, maar lauwwarm kan natuurlijk ook), dressing naar smaak toevoegen, even roeren en klaar!

Ik heb kant en klare dressing gebruikt omdat ik die nog in huis had, deze was niet suikervrij. Zelf maken is natuurlijk nog veel beter, vandaag ging ik voor snel ;)

Geen opmerkingen: