<script> <style>

zondag 13 september 2015

Gezond en lekker: Snelle couscous met kip en groenten


De oosterse keuken doet het goed in huize Tromp, alleen de kinderen willen niks van rijst weten, gelukkig heb ik altijd wel een restje pasta in de diepvries staan voor dat soort dagen.
Couscous is vriendlief wat minder fan van, de eerste keer dat ik het maakte vond hij het net op sneeuw lijken. Dus.. Dat kon beter.

Vanavond voor een tweede keer gemaakt, dit keer had het ook de goedkeuring van W., we hebben er met veel smaak van gegeten. Nu heb ik het niet met pakjes en zakjes gemaakt zoals de vorige keer, maar zelf een smaakcombinatie bedacht die erg goed gelukt is!

Het is simpel te maken, binnen een kwartiertje heb je het op tafel staan.
Ook was het relatief goedkoop, de courgette kostte me vanmiddag €0,49 en de paprika €0,59, een blikje tomatenblokjes is €0,42. De tagine pasta kocht ik bij de AH voor €0,50 (opruimbak), de harissa bij de Lidl voor €0,89. Een pak couscous eigen merk heb je voor rond een euro, kipfilet koop ik vaak bij de AH wanneer het afgeprijsd is en bewaar ik het tot gebruik in de diepvries :D

Ingrediënten:

  • 1 pak couscous
  • 250 gram (biologische) kip
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • beetje olie om in te bakken
  • 2 eetlepels tagine pasta (al'fez, bij AH gekocht)
  • harissa naar smaak
Bereiding:

Bereid de couscous volgens de verpakking.
Bak de kip bruin en gaar in de olie. Snij de ui, paprika en courgette in stukken. Fruit de uit eerst mee totdat dit glazig ziet, voeg dan de courgette en paprika toe. Bak dit enkele minuten mee. Voeg de 2 eetlepels tagine pasta en een eetlepel harissa toe, roer het er goed doorheen en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat dit enkele minuten stoven om de smaken goed te laten mengen en de courgette zacht en gaar is.
Maak de couscous los met een vork, roer dit door de saus en klaar is je heerlijke couscousschotel.

Tip:
  • Voeg voor wat meer pit nog wat extra harissa toe.
  • Wanneer je net als wij flink wat over hebt, is het lekker om het de volgende dag te eten met een blik kikkererwten er doorheen. Dat scheelt me mooi weer een dag koken ;)

Geen opmerkingen: