zondag 11 oktober 2015

DIY: Eikeltjes traktatie (budget!)

R. is jarig, dus moet er natuurlijk ook getrakteerd worden op de peuterspeelzaal. Er waren geen restricties, alles mag en er hoeft nergens rekening mee gehouden te worden. Dat maakt het een stuk makkelijker! Ik wil er geen uren in steken, maar toch wil ik er wel iets leuks van maken.
Niet dat er iets mis is met gewoon op zakjes chips trakteren, ik weet zeker dat R. hier erg blij mee zou zijn, maar ik wilde me wel een beetje van m'n creatieve kant laten zien.


Ik kwam een ontzettend leuk idee tegen online, van eikeltjes. Simpel, een negerzoentje en een kleine stroopwafel, met een satéprikker vastprikken en klaar is je eikel! Sluit mooi aan bij het seizoen, ziet er schattig uit en kost niet al te veel geld en moeite.

Helaas, na 5 winkels bij langs te zijn geweest moet ik concluderen dat in Coevorden de mini negerzoenen overal uit het assortiment zijn. Wel heb ik mini stroopwafels kunnen vinden, die dus maar mee genomen.
Ik heb besloten om negerzoenen van normaal formaat mee te nemen, die waren bij de Albert Heijn nog wel verkrijgbaar. Voor de zekerheid ook maar stroopwafels van normaal formaat meegenomen, voor het geval de mini's wat te mini waren. Dat bleek dus ook zo te zijn, ik heb dus met een glas het juiste formaat uitgestoken uit de stroopwafels.


Met wat improvisatie zijn het prachtige eikels geworden, peuter-proof omdat ik de satéprikkers achterwege gelaten heb en in plaats daarvan met gesmolten chocolade de stroopwafels aan de negerzoenen geplakt heb. Nog een mini-M&M bovenop om het helemaal af te maken, ik ben er erg tevreden mee!


Het heeft me gekost:
  • Negerzoenen AH: €2,45
  • Stroopwafels AH: €1,70
  • Smeltchocolade Jumbo: €0,50
  • M&M's: Gratis, ooit een traktatie voor een van de kids meen ik.
  • Cupcakehouders Hema: €0,50 
De restanten stroopwafel zijn wel lekker om door het beslag te doen wanneer ik een cake ga bakken stroopwafelcake! Of als toetje door het ijs mengen: stroopwafelijs. Of gewoon zo oppeuzelen, heeft R. ook vast geen problemen mee ;)

Geen opmerkingen: