vrijdag 16 oktober 2015

DIY: Herfstkrans makenIk vind het erg leuk om met de kinderen op zoek te gaan naar dennenappels, kastanjes en eikels. Daarvoor kun je natuurlijk naar het bos gaan; met de winterjas en laarzen aan is dat hartstikke gezellig! Onderweg ook op zoek gaan naar paddenstoelen (zonder ze te plukken natuurlijk), de herfstvakantie komt eraan. Wat erg leuk is om dan een gratis paddenstoelen zoekgids aan te vragen bij IVN (klik hier).Neem een tasje mee voor alle gevonden schatten en verwerk dit in een mooie krans, voor op tafel op bij de voordeur bijvoorbeeld. Zo haal je de herfst wel heel goedkoop in huis!
Het beste is wel om de dennenappels nog even te laten drogen voordat je ze op de krans plakt, dan zal het niet gaan schimmelen en dergelijke. Plus heeft het ongedierte ook de kans om een ander onderkomen te vinden (brrr, ik kwam nog een spin tegen in de zak..).

Ik kwam toevallig tijdens het wandelen met de kinderen langs een plek waar veel dennenappels lagen en kwam zo op het idee om ze te verzamelen om er een krans van te maken. R. fietste op zijn driewieler, die heeft een heel handige bak achterop. Ideaal, haha!
Enkele dagen later (weer tijdens het wandelen, we wandelen best vaak, mijn kinderen zijn echte buitenkinderen) kwamen we door een straat waar heel veel kastanjes staan, we hebben de mooiste en dikste uitgezocht en onderin de bak van de wandelwagen gegooid.

Genoeg materiaal om een krans te maken. Wat heb je (verder nog) nodig?
  • Flink wat dennenappels/kastanjes/eikels/beukenootjes/hazelnoten/lampionnetjes (Voor de wat ongeduldige types: je kunt ook gewoon bij de Action decoratiemateriaal kopen, dennenappels zijn daar ook per zakje te koop. Ook leuk om stukjes boomschors te kopen en in de krans te verwerken!)
  • Strokrans (Action)
  • Lijmpistool (Action)
  • Krant/placemat om op te werken
  • Evt. lint om de krans mee op te hangen
Het is heel simpel: Lijm de dennenappels en kastanjes per stuk met het lijmpistool op de krans. Je kunt het in een patroon doen, ik heb het lukraak erop geplakt totdat de krans vol was. Ik heb geen voordeur waaraan ik een krans kan ophangen, wel heb ik een leuke fruitkistjeskast bij de voordeur staan, daar staat ie nu op te pronken. Ik heb er nog een houten bordje in gezet met "welcome" om het helemaal af te maken. Ik ben zeer content met het resultaat! Weer een leuke budget DIY.


Tip: 
  1. De lijm van het lijmpistool is echt #$%^&* heet, ik heb tweedegraads brandwonden opgelopen omdat ik er niet helemaal met mijn volledige aandacht bij was tijdens het plakken. De blaren doen niet meer pijn gelukkig :S Maar bij het gebruik van een lijmpistool vooral NIET proberen te multitasken. 
  2. Ik heb een krant gebruikt om de krans op te maken, want die kan ik zo met lijmresten en al wegmikken als ik klaar ben.

Gaaf tekstbord hangt er boven hè? Dat past echt heel erg goed bij mijn levensfilosofie. Ik heb hem gekocht van de veiling van Stichting Need Help Coevorden, een stichting die zich inzet voor de minima. Neem eens een kijkje op de website of Facebookpagina.

Geen opmerkingen: