donderdag 22 oktober 2015

DIY: Sleutelhanger maken van leer(restje)

De rits van mijn mooie leren Fab. look-a-like portemonnee is stuk, balen! Vooral omdat ik net al mijn andere portemonnees die ik niet gebruikte heb weggegeven op de weggeefhoek. Wat heb je tenslotte aan 6 portemonnees wanneer je er maar één tegelijk gebruikt, niet waar?

Maar goed, ik heb er nog even aan gedacht om de rits te laten vervangen bij de schoenmaker, maar dat is mij echt te duur. Ik heb een bijzonder mooie leren tas waarvan de rits ook stuk is en ben gisteren naar de schoenmaker geweest met de intentie om de rits te laten vervangen, maar dat kost €21,95!(!!!). Ik schrok daarvan, ik had verwacht dat het rond de €10,- zou kosten. Dat was een zware teleurstelling dus, dat is mij de tas niet waard.

Dubbel balen dus. Maar weggooien is ook zonde, dus heb ik van het leer van de portemonnee leuke sleutelhangers gemaakt. Komt er toch iets goeds uit voort ;)

Het is heel simpel en leuk om te maken, je hebt er ook niet veel voor nodig.
  • stuk leer
  • pen
  • schaar
  • knutsellijm
  • naald
  • draad
  • sleutelring
Knip een ster uit het leer (of ander figuur), zorg dat je aan één punt een stuk extra leer laat om het te kunnen bevestigen aan de sleutelring.
Je kunt het figuur ook dubbel uitknippen en op elkaar plakken, zo wordt ie wel wat steviger en blijft hij in model.
Plak de twee stukken leer op elkaar met knutsellijm als je een dubbele ster wilt maken.
Maak dan een oogje van het stukje extra leer , plak dit vast met de lijm maar zorg dat er nog ruimte is voor de sleutelring.
Naai het oogje voor de zekerheid nog even met een paar steken goed vast.
Ook kun je wanneer je een dubbel figuur hebt dit nog extra vastnaaien langs de rand. Een sierstiksel is ook leuk natuurlijk!

Klaar! 

Leuk als cadeautje, ik heb ook meteen een exemplaar voor mijn moeder gemaakt.

Geen opmerkingen: