vrijdag 2 oktober 2015

DIY: Tuinornament en blije vogels


Wat geef je je oma als verjaardagscadeau? Ze is 78 geworden, houdt van lezen maar koopt die boeken zelf wel. Een boekenbon? Heb ik wel eens gedaan, maar dat voelt toch alsof je je oma geld geeft, dat is best gek.
Bosje bloemen? Dat vindt ze best leuk, maar toch vind ik dat ook wat afgezaagd. Lastig hoor, om iets te geven aan iemand op leeftijd die alles eigenlijk al heeft.

Een cadeau dat met aandacht is uitgezocht of gemaakt, dat zijn de cadeaus die ik graag krijg. Zo heb ik van een vriendin een ontzettend mooie kaart gekregen met mijn verjaardag en een gave leren armband erbij. Dat iemand de moeite neemt om iets uit te zoeken wat echt bij jou past en een mooi en persoonlijk bericht schrijft, dat is het mooiste wat je mij kunt geven.

Ik ga er maar vanuit dat dat andersom net zo geldt, daarom heb ik voor mijn oma zelf een tuinornament in hartvorm gemaakt. Eerst wilde ik het vullen met kiezelstenen, maar omdat mijn oma nogal van het vogels voeren is en altijd wel vetbollen en pindakaaspotten heeft hangen, heb ik het gevuld met doppinda's. Blije oma en blije vogels ;)

Benodigdheden:
  • kippengaas
  • ijzerdraad of touw
  • kniptang 
  • doppinda's of kiezelstenen om het mee te vullen
  • lint ter decoratie
Het is heel simpel om te maken, maar kost wel wat tijd. Ik heb het uit de losse pols geknipt, voor een eerste keer vind ik hem best leuk geworden. 
Je knipt dus twee gelijke vormen uit en maakt deze aan elkaar door middel van touw of met een stuk ijzerdraad. Touw vond ik wel leuk lijken en het hecht ook een stukje makkelijker met een soepel touw.
Vergeet niet een opening te laten aan de bovenkant voor het vullen.
Als je vind dat hij vol genoeg is maak je 'm dicht. Maak een lus voor het ophangen van het touw, eventueel doe je er nog een leuk lint aan (alhoewel dat de vogels wel weg zal jagen, omdat het beweegt in de wind, daar had ik dan weer niet bij stil gestaan). Ik heb alle losse uitsteeksels nog wel even omgebogen met de tang. Een flink karwei, maar dan is de kans een stuk kleiner dat je je bezeerd eraan.

W. vond het op een digitaal hart lijken, haha. De volgende keer zal ik er een scherpe punt aan geven.
Maar oma was er content mee en heeft het meteen een prominente plek gegeven in de tuin.

Een cadeau hoef echt niet duur te zijn (gaas heb ik gekregen van iemand, touw van de Action, 2 zakken doppinda's zijn niet duur, lint had ik nog liggen), het is belangrijker dat je het met aandacht maakt of uitzoekt.


Geen opmerkingen: