woensdag 21 oktober 2015

Gezond en lekker: Groente- en fruitsapjes maken met de juicer

Al heel wat jaren geleden heb ik van W. een sapcentrifuge gekregen. Dat was in de tijd dat die apparaten nog bijna €200,- moesten kosten. Ik heb er toen wel eens wat fruit ingemikt en vruchtensap mee gemaakt, maar het apparaat was én veel te groot voor ons kleine keukentje in ons oude huis én ik was nogal inspiratieloos. Na de zoveelste appelsap heb je er wel een keer genoeg van.

Ik heb hem helemaal herontdekt! Dat kwam eigenlijk doordat ik een groente- en fruitbox mocht testen en na een week nog niet alles op had. Wat te doen met 7 peren? En 500 gram bieten, wanneer jij de enige bent die dit lust?

Ik ben gaan experimenteren met de juicer, R. hielp me mee. Hij vond het erg interessant en het voordeel van je peuter mee laten helpen is dat hij eerder geneigd is het te proeven wat je hebt gemaakt ;)

Ik maak altijd een combinatie van groente en fruit. 

Qua groente moet je denken aan:
 • boerenkool
 • spinazie
 • wortelen
 • pompoen
 • bleekselderij
 • courgette
 • broccoli
 • bieten
En fruit:
 • peren
 • appels
 • mandarijnen
 • citroenen
 • sinaasappels
Extra's:
 • kokoswater
 • gember
 • tarwegraspoeder
Extra leuk was het dat ik afgelopen week bij de Body en Fit Shop een boek heb gewonnen van Ellemieke Vermolen, namelijk het boek Happy Shake! Met recepten voor, je raadt het al, shakes en sapjes :D
Genoeg inspiratie voor nieuwe combinaties dus, nice!


Geen opmerkingen: