woensdag 7 oktober 2015

Gezond en lekker: Panini met verse vijgen en geitenkaas (vega)

Op maandagochtend ga ik graag naar de markt om groente en fruit te kopen. Dit omdat de groenteboer daar vaak leuke aanbiedingen heeft, vooral met producten die al erg rijp zijn en vlot verwerkt moeten worden, zo kocht ik maandag 8 paprika's voor €1,25, een avocado voor €0,50, een mango voor €0,75, pond witte druiven voor €1,- en een doosje verse vijgen à 500 gram voor €1,75.
Minstens de helft goedkoper dan wanneer je het in de supermarkt koopt!

Verse vijgen, wat moet ik daar eigenlijk mee? Ik heb er zo een opgegeten, best oké, maar om nou te zeggen dat ik er echt kapot van ben..


Ik meende ooit eens ergens te hebben gelezen dat vijgen goed passen bij geitenkaas. Gegoogeld voor een recept, maar ik kon niets vinden. Eigenwijs als ik was heb ik het toch geprobeerd en heb ik een panini met geitenkaas en vijgen gemaakt.
Echt vet lekker, die smaakcombinatie! Wat een ontdekking zeg, echt heerlijk! One to remember, daarom deel ik hem graag ;)

Ingrediënten:
  • 1 panini
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 1 a 2 vijgen
  • chilipoeder
Het is zo simpel: snij de panini open, besmeer de onderste helft met de geitenkaas, snij de vijgen in zessen en leg dit op de geitenkaas. Chilipoeder naar smaak erover, 4 minuten bakken op de contactgrill en klaar is je overheerlijke vegetarische panini!
Zoet, ziltig en pittig, bijzonder en lekker.


Ik kan er echt zo blij van worden dat, wanneer ik zelf iets bedenk, dat dan ook nog eens heel goed uitpakt. #geluksmomentje

Geen opmerkingen: