dinsdag 10 november 2015

Blijmakers #20

In tijden dat het niet zo super met me gaat helpt het om te kijken naar de dingen waar ik wel blij van word, wat mij een goed gevoel geeft en wat de lichtpuntjes zijn. Vandaag een top 8.


1. Het Sinterklaasverhaal van Herman Finkers. Van mijn oma gekregen om voor te lezen aan mijn zoons, ik heb echt helemaal dubbel gelegen bij het voorlezen. Prachtig verteld, echt in de Finkers stijl. Gortdroog. Aanrader!2. Het boek dat al een tijdje op de verlanglijst staat vinden bij de outlet verkoop van de Pet in Hoogeveen en het voor de helft van de prijs kunnen kopen!3. Mooie en boeiende tijdschriften kopen. Flow vind ik erg interessant; mindfulness, yoga, gezond eten en leven: alsof ie voor mij geschreven is. En Jamie magazine omdat het de tweede voor de halve prijs was en er veel recepten in staan die mij erg aanspreken en ik graag eens wil maken.


4. Dat mensen echt blij zijn met de spullen die jij zelf niet meer gebruikt en dus maar weggeeft. Dat geeft echt een goed gevoel, een ander helpen. Plus wat heb je nou aan 26 mokken? Ik gebruik er hooguit 4 verschillende. 

Hoe cool is het dan om tijdens het opruimen van de overvolle keukenkast een mok tegen te komen die je 12 jaar geleden hebt gekregen van een vriendin? Ik ben al meer dan de helft van mijn leven bevriend met A. Begonnen in 4 HAVO, sindsdien BFF's.


5. Het huis weer in herfstsfeer brengen door de kussens met tropische prints en flamingo's te verruilen voor kussens van velours, nepbont en wol.


6. Zelfgemaakte chocoladepepernoten! De snelle variant: Smelt pure (85%) chocolade in de magnetron, wentel de pepernoten er stuk voor stuk doorheen en laat uitharden op een vel bakpapier. Door de bittere chocolade eet ik er ook niet te veel van, zelfbescherming dus ;)
Maar natuurlijk is het ook te maken met witte chocolade of melkchocolade.

7. Dat ik mijn streefbedrag voor de Zevenheuvelenloop zondag a.s. gehaald heb! Of meer dan gehaald, inmiddels zit ik al op €113,-. Fijn dat ik zoveel mensen in mijn omgeving heb die zich betrokken voelen bij mij en mijn doel.

8. Gewoon ouderwets een uur lang bellen met een vriendin. Dat is toch zoveel fijner en persoonlijker dan appen met elkaar eigenlijk. Vooral omdat M. ook echt de juiste vragen weet te stellen en ik me na afloop echt wat rustiger voel. <3

Geen opmerkingen: