vrijdag 27 november 2015

Gezond en lekker: Bananencake van amandelmeel #suikervrij

Bananenbrood, ik ben er gek op. Lekker als tussendoortje en wanneer je 2 plakken neemt voldoet het ook als ontbijt of lunch.
Ik blijf experimenteren met de meelsoorten en toevoegingen, in plaats van havermout, tarwebloem of kokosmeel heb ik nu gekozen voor amandelmeel! Ik had een flinke zak vol liggen, ik heb namelijk voor mijn oma laatst amandelmeel gemaakt. Ze was er naar op zoek en kon het niet vinden in de supermarkt. Toevallig had ik nog flink wat amandelen op voorraad, door deze fijn te malen heb ik zelf amandelmeel gemaakt.
Oma's bananenbrood (haar variant op mijn recept :D) smaakte erg goed, dus dat wil dus prima.

Echt heel erg leuk dat zelfs mijn oma geïnspireerd raakt door mijn baksels en ook aan het bakken slaat. Daar ben ik best wel trots op! Grappig is dat mijn tante tegen m'n oma zei dat ik steeds meer op haar (oma) begin te lijken, oma vond dat een compliment. Nou ik ook! Sportief, gezond (vegetarisch) eten, groen leven; we vinden het beiden erg belangrijk. Maar vooral ook lekker eten, deze cake is zeer goed gelukt en weer één om te onthouden!

Ingrediënten:
  •  150 gram amandelmeel
  • 2 tl (wijnsteen)bakpoeder
  • 2 el lijnzaad
  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 1 tl. kaneel
  • snufje zout
  • hand gemengde noten
  • hand gedroogde pruimen
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Prak de bananen fijn en roer de eieren erdoor. Voeg dan de amandelmeel, bakpoeder, lijnzaad, zout en kaneel toe en roer dit goed door.
Voeg als laatste de noten en pruimen toe, roer nog even en giet dit mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm.
Bak de cake in ca. 55 minuten gaar en laat hem even afkoelen op een rooster.


Als je gewoon een vel bakpapier in het cakeblik legt, hoef je niets in te vetten én pak je de cake er zo uit. Handig!


Geen opmerkingen: