<script> <style>

maandag 16 november 2015

Gezond en lekker: Italiaanse tomaten/bonensoep


Een snelle, maar zeer smaakvolle soep! Dit heb ik gisteravond gemaakt nadat ik de Zevenheuvelenloop had gelopen. W. en de kids hadden zin in patat, ik had het koud en had enorme trek in soep.

Hij is in 10 minuten klaar, maar was echt verrukkelijk en goed vullend door de bonen.

Voor 2 grote kommen:
  • 500 ml water
  • 1 bouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blik borlottibonen, uitgelekt en gewassen
  • olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • verse basilicum
  • peper
Bereiding:

Kook het water in de waterkoker. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de geperste tenen knoflook. Doe dan het water en het bouillonblokje erbij en roer totdat het blokje is opgelost. Voeg dan de tomatenblokjes uit blik toe.
Verwarm dit ca. 5 minuten. Je kunt de soep pureren met een staafmixer, maar zo met blokjes is het ook erg lekker.
Voeg dan de bonen toe, verwarm dit nog enkele minuten mee.
Snij de basilicumblaadjes in reepjes en voeg dit aan de soep toe. Nog wat peper naar smaak toevoegen en klaar is je snelle maar voedzame maaltijd!

Geen opmerkingen: