maandag 9 november 2015

Gezond en lekker: Oosterse kippensoep

Er zijn dagen dat ik geen zin heb om naar de winkel te gaan. Gelukkig heb ik altijd een goed gevulde voorraadkast en diepvries en is er dan toch wel een mogelijkheid om een gezonde en voedzame maaltijd in elkaar te draaien.
Ik had zin in soep en heb dus gekeken wat ik nog in huis had. Bouillonblokjes heb ik altijd wel op voorraad, in de diepvries lagen nog wat zakken oosterse roerbakgroente (ook handig voor een snelle nasi) en een gerookte kipfilet. Pittige oosterse kippensoep ging het dus worden!


Ingrediënten:

  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1,5 liter water
  • 500 gram oosterse roerbakgroente (2 voorgesneden zakjes van 250 gr. van Jumbo)
  • 1 gerookte kipfilet, in stukjes
  • scheutje sojasaus
  • sambal naar smaak
Doe de water in een kookpan en los de bouillonblokjes hierin op.
Voeg de groente toe, verwarm goed. Dan de kipfilet, een scheut sojasaus en 3 à 4 tl. sambal er door roeren, nog enkele minuten verwarmen en klaar. Lekker met een plak (of 2) (zelfgebakken) brood met kipfilet, dan is het voor mij een volwaardige maaltijd.


Het resultaat is erg goed gelukt, ook vriendlief was behoorlijk onder de indruk van mijn kookkunsten, haha! En dat terwijl het zo simpel is én binnen een kwartiertje klaar is.

Geen opmerkingen: