woensdag 16 december 2015

Budgettip: Gratis Mathijs Maaltijdbox + review

Haast iedereen die wel eens iets bij de Kruidvat koopt, vooral degenen met jonge kinderen in de luiers, heeft wel een klantenkaart. Daarmee kun je punten sparen en kun je gratis artikelen uitzoeken.
Maar wat die artikelen nou zijn? In de winkel staat het niet echt duidelijk aangegeven vind ik, je moet hiervoor op de website kijken.

Ik zag op mijn kassabon de laatste keer dat ik bijna 1000 punten gespaard had, wat dus betekent dat ik voor €1000,- heb uitgegeven bij de Kruidvat! Damn, dat is behoorlijk wat in de jaren dat ik nu kinderen heb.


Ik had al eens op de website gezien dat je voor 1000 punten een donatie van €5,- kon doen aan een goed doel naar keuze, voor een paar honderd punten heb je een gratis douchegel, ik verwachtte niet veel te kunnen doen met mijn punten.

Maar verbazingwekkend genoeg kon ik voor 950 punten een Mathijs maaltijdbox eenmalig proberen, zo'n box heeft een waarde van €49,50. Wat een verschil niet, een donatie van €5,- of een foodbox van bijna €50,-. Ik heb 'm meteen besteld, er zaten verder echt geen addertjes onder het gras (zoals bij Hello Fresh, dat je minimaal 2 boxen moet afnemen) en afgelopen maandag is ie bezorgd.


In het pakket zit alles voor 3 avondmaaltijden voor 4 personen, de recepten worden bijgeleverd. Deze week stond dit op het menu:
  1. Kip shoarma met rijst en frisse ananas
  2. Macaronischotel met spekjes, peer en bleekselderij
  3. Broodpizza met tonijn, broccoli en kaaspops
Dag 1 heb ik kipshoarma gemaakt met de kippendijreepjes, rijst, ananas, paprika, champignons en bieslook, ik heb wat extra groentes aan het gerecht toegevoegd; namelijk twee uien, 150 gram champignons en twee theelepels masalakruiden, omdat ik het wel wat lafjes vond. Vriendlief en peuter hebben er heerlijk van gesmikkeld, het was zeer geslaagd.


Dag 2 heb ik een chili gemaakt van de spekjes, champignons, bleekselderij, paprika en ui uit het pakket. Verder heb ik er nog twee blikken bonenmix van Hak, tuinerwtjes uit de diepvries, anderhalve pond cocktailtomaten en twee winterpenen en twee gekookte aardappels aan toegevoegd. Een makkelijk eenpansgerecht, macaroni met rozijnen, peer en bleekselderij hoef ik hier thuis niet op tafel te zetten, dan ben ik de enige die er van eet.

Dag 3 ga ik tosti's maken van het Turkse brood met de mozzarella, kaaspops, paprika, tomaten en verse tomatenketchup. Lekker in combinatie met tomatensoep, dat heb ik nog in de voorraadkast staan. Een broodpizza zal vriendlief niet willen eten namelijk, maar als ik er tosti's van maak komt het alsnog wel op.


Dan heb ik nog over: 2 blikjes tonijn, broccoli, rozijnen, macaroni en peren.
De peren gooi ik in de juicer, de broccoli ga ik wokken of stomen op dag 4 en de tonijn, rozijnen en macaroni komen eerst in de voorraadkast.

Ik vind het superhandig dat ik in principe drie dagen niet hoef na te denken over het eten, dat ik wat lastige eters thuis heb maakt dat ik wat creatiever moet zijn met de producten, maar dat is geen probleem. Ook zijn er leuke recepten bij, ik zet nu dingen op tafel die ik anders niet snel zou kopen/koken. 
Heb ik er nou €49,50 voor over als ik de doos zelf moet kopen? Nee, dat is het mij niet waard. Ik kies dan liever voor een groente- en fruitbox van Verse Oogst bijvoorbeeld.

Geen opmerkingen: