woensdag 9 december 2015

DIY: Kerstkaartenrek #budget

W. kwam laatst thuis met een stapel houten latten, verpakkingsmateriaal van wasmachines wat anders in de prullenbak zou belanden, hij dacht dat ik er wel wat mee kon? En of ik dat kan! Wat kent hij me toch goed.

Ik heb een heel gave poster voor in de speelkamer bij Ikea gekocht een tijdje terug, de afmeting is 70 x 100 cm. Daar is niet zo een lijst voor te kopen, ja bij Ikea maar die was op dat moment uitverkocht en ook best wel prijzig, maar die kan ik nu dus mooi zelf maken.
De latjes hadden zulke mooie gelijke afmetingen dat ik al puzzelend op het idee kwam om zelf een wenskaarten rek te maken, dat is eens wat anders dan de twee canvassen waar ik de kerstkaarten normaal op span.


Ik heb simpelweg de latjes aan elkaar gespijkerd, touwtjes gespannen waar ik de kaarten aan ga hangen met kleine wasknijpertjes (had ik nog in huis, Wibra €0,50).
Ik had nog wat houten sterretjes liggen, die heb ik met alleslijm erop geplakt en nog twee sterrenhangers eraan gehangen.
Ik heb hem verder niet geschilderd of iets dergelijks, ik vind het blanke hout, de wat ruige afwerking en de ingebrande stempels juist wel stoer.

Met een klein half uurtje was ie klaar. Ik vind het geweldig goed gelukt èn hij is gemaakt van afvalmateriaal; dus gratis. Daar hou ik van :)

Geen opmerkingen: