woensdag 13 januari 2016

Blijmakers #21

1. Dat ik zelf het bad heb betegeld en gevoegd. En dat het mij ook nog eens gelukt is. Voor alles is een eerste keer, dus ook zelf gaan tegelen ;)
Maar echt, wat een kick geeft dat, erachter komen dat je zoiets zelf kunt en niet afhankelijk bent van anderen om je te helpen (nou ja, van C. voor wijze raad natuurlijk). Volgende stap is de douchecabine vervangen, wc vervangen, wasbak vervangen en vloer tegelen. Eens kijken of we dat ook zelf kunnen.

2. Dat vriendin A. mijn variant op de eierkoeken zo geslaagd vindt dat ze vraagt of ik ze nog eens wil maken voor haar. Natuurlijk; ik voel me vereerd :D

 3. Leuke koopjes scoren bij de Kruidvat en Trekpleister in de opruiming. Voor mijzelf een leuke tas voor €5,- en een ananassnijder van Vacuvin voor €1,-, voor W. 2 bundels met Nike sokken voor €3,- en een setje trakteerboekjes van Kikker & vriendjes voor €1,50. L. is in februari jarig, dus dat is mooi handig dat ik dit al in huis heb.
Verder heb ik twee kookpannen met glazen deksel speciaal voor inductie gescoord, heel fijn want de pannen die ik nu gebruik zijn zeer toe aan vervanging. 16 cm pan voor €4,- en 20 cm pan voor €5,-.

4. Ik kreeg van Pontes een (ietwat verlaat) kerstpakket, omdat ik in de cliëntenraad zit. Heel erg leuk, ik mocht zelf iets uitzoeken en heb een keramische pan gekozen. Zo lukt het me wel om mijn pannenset te vernieuwen!


5.  Deze geurkaarsen in blik kwam ik tegen bij de Action. Ruikt heerlijk, kost nog geen euro per blikje en staat ook erg leuk. Doet het ook vast goed als cadeautje.

6. Vanavond ga ik courgettepasta maken voor mijzelf, dat word de eerste keer dat ik de spirelli ga gebruiken die ik met Sinterklaas heb gekregen. Ik ben benieuwd hoe dat gaat smaken. Scheelt wel enorm in de koolhydraten, courgettepasta in plaats van de tarwevariant.

7. Ik heb een Facebookpagina gemaakt als verlengstuk van deze blog. Of eigenlijk als het verzamelpunt van mijn Facebook, Instagram en blog. Zo is het makkelijker om interessante links te delen, zijn de lijnen korter en is het makkelijker om te communiceren met mensen die niet bevriend met mij zijn maar wel mijn blogs lezen. Een goede keuze tot nu toe. Ik heb de pagina die we aangemaakt hadden voor "Mien Kroampie" er voor gebruikt, die gebruikten we niet meer en had toch al ruim 270 leden. Er haken wel wat mensen af die natuurlijk "Mien Kroampie" volgden en niet gekozen hebben voor "look for stars", maar er komen ook nieuwe volgers bij. Zo leuk!
De erkenning is heel fijn en doet me goed, al is het wel ook een valkuil; ik moet me niet té veel focussen op de nummers maar het blijven doen omdat het mij veel voldoening geeft om te delen.

Geen opmerkingen: