donderdag 28 januari 2016

Gezond en lekker: Chocolademousse van tofu(!) #vegan


Soms heb ik de behoefte aan comfortfood. En wat is er dan lekkerder dan een kom chocolademousse? Het is alleen helaas niet zo goed voor je, een suikerbom, gemaakt van zuivel en lastig te maken zelf. Maar dit recept niet, ik kwam het tegen in Jamie magazine, het kooktijdschrift van Jamie Oliver, ik heb namelijk een jaargang aan tijdschriften gekregen via de weggeefhoek. Geweldig!

Met slechts 3 ingrediënten maak je een lekkere en vullende chocolademousse die een stuk gezonder is dan de standaard mousse en ook echt smaakt naar mousse. Vriendin D. vond hem ook heerlijk, we hebben allebei een kommetje gegeten gisteren na de yogales.

Ingrediënten voor 4 kommetjes:
  • 200 gram tofu
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 tl vanillebourbon

Bereiding:

Mix in een blender of met de staafmixer de tofu romig. Als je van een crèmeachtige mousse houdt, voeg dan een scheutje plantaardige melk toe, dan blijft het wat zachter van structuur. 
Smelt de chocolade (dat gaat snel en makkelijk in de magnetron, een minuutje op 800 watt) en voeg de chocolade en vanille toe aan de tofu. Roer het goed door en verdeel het over 4 kommetjes.
Laat zo'n 2 uur opstijven in de koelkast.

Lekker ter garnering met wat kokos of gehakte pistachenoten!

Geen opmerkingen: