<script> <style>

dinsdag

Gezond en lekker: Courgettecake

Courgette in een zoete cake schijnt erg lekker te zijn, het maakt het smeuïg en je proeft er niets van. Dat moest ik natuurlijk zelf proberen!
Via google vond ik op diverse sites recepten voor een courgettecake, veelal hartige recepten of recepten waarvan ik veel ingrediënten niet in huis had.

Ik ben dus zelf maar aan het experimenteren geslagen, ik heb de verhoudingen meel/courgette/bananen/eieren van de courgettecake van de blog food is good gebruikt.
Hij is goed geslaagd, je proeft echt geen spoortje courgette, het is een lekker smeuïge kruidcake geworden.

Ingrediënten:
  • 200 gram tarwebloem
  • 75 gram notenmix
  • 1 courgette
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 75 ml ahornsiroop
  • 75 ml (kokos)olie
  • 1 tl bakingsoda
  • 1 tl zuiveringszout
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl vanillebourbon
Bereidingswijze:
Klop de eieren met de ahornsiroop enkele minuten luchtig. Pureer de banaan met een staafmixer of prak het en voeg dit samen met de olie toe aan het eimengsel. Klop dit door elkaar.

Doe alle droge ingrediënten: meel, bakingsoda, bakpoeder, kaneel, vanillebourbon, en koekkruiden in een kom en roer het door elkaar.
Meng het droge meel mengsel door het eimengsel en mix het nog even kort totdat het goed gemengd is.

Pureer de courgette met een staafmixer, doe de puree in een zeef en druk het overtollige vocht eruit.

Schep de courgette en de notenmix door het beslag en giet het in een met bakpapier beklede cakevorm.

Bak de cake 40 minuten op 175 °C, controleer of ie gaar is met een satéprikker (die die er droog uit komt wanneer je hem in de cake steekt is hij gaar). Laat de cake in de vorm afkoelen.

Hij ziet er nog wat groenig uit, ook als ie gaar is, maar verbazingwekkend proef je de courgette niet. Hij doet niet onder voor een Slatman kruidkoek, de allerlekkerste kruidkoek uit de regio, super smeuïg maar dan geen suikerbom :D

Tip:
  • Tarwebloem is te vervangen door speltmeel natuurlijk
  • Ahornsiroop kan ook vervangen worden door honing/agavesiroop/dadelstroop

Geen opmerkingen: