<script> <style>

vrijdag

Gezond en lekker: Courgetti met bolognesesaus


Het is al een tijdje een hype: Courgetti. Spaghetti van courgette, dat maak je heel makkelijk door courgette in lange slierten te raspen. Ik gebruikte daarvoor de spirelli die ik met Sinterklaas gekregen heb. Ideaal, in amper een minuutje had ik de courgette verwerkt tot slierten.

Je kunt het rauw eten, dan blijft het lekker knapperig. Je kunt de courgette mee verwarmen met de saus, dan worden alle smaken er goed in opgenomen, maar dat is niet zo handig wanneer de rest van het gezin gewone tarwespaghetti eten.
Ik heb het gekookt, 2 minuten. Zo heeft het de bite van normale spaghetti.

En het is lekker! De courgette smaakt neutraal, het is de saus die het lekker maakt.

Vandaag had ik een simpele bolognesesaus, ik had namelijk een zak wortelen gekregen via de weggeefhoek en heb dit in de saus verwerkt. Het wordt door de wortelen een lekkere zoetige saus, kinderproof dus.

Ingrediënten:
  • 250 gram rundergehakt
  • 2 uien
  • pond wortelen
  • blik tomatenblokjes
  • 250 gram champignons
  • 3 tenen knoflook
  • peper
  • basilicum
  • oregano
  • marjolein
  • paprikapoeder
  • olijfolie om in te bakken
Bereiding:

Verhit de olie in de pan en bak het gehakt bruin en rul. Pers de knoflooktenen en snipper de uien en bak ze glazig.
Was de wortelen en maal ze fijn in een keukenmachine of blender en voeg toe aan de pan. Bak dit even mee. Snij de champignons in stukken en voeg toe aan de pan. Bak dit tot ze gaar zijn en voeg dan de tomatenblokjes en naar smaak de kruiden en specerijen toe.

Ik heb het nog een kwartiertje laten pruttelen zodat de smaken zich goed kunnen vermengen en de groentes lekker zacht zijn. Qua hoeveelheid saus heb je ruim voldoende voor 4 personen, ik heb voor mijn gezin 250 gram spaghetti gekookt en geserveerd met deze saus, voor mijzelf 1 courgette verwerkt tot courgetti. Lekker met wat Parmezaanse kaas om het af te maken.

Geen opmerkingen: