zondag 10 januari 2016

Gezond en lekker: Pasta met spinazie-pesto saus en zalm

Heerlijk was de pasta gisteren, een probeersel wat ontzettend goed heeft uitgepakt. Ik heb me voorgenomen om mijn voorraadkast en diepvries eens leeg te gaan maken, daarmee spaar ik geld uit met de boodschappen, gaat er niets meer over datum (niet dat ik daar zo panisch voor ben, een datum zegt mij niet zo veel, je moet vooral je zintuigen gebruiken. Ruikt het niet goed meer, dan gooi ik het weg) en kan ik de pakjes en zakjes helemaal verbannen uit huize T.

Ik had zalm in de diepvries die op moest (ja echt, diepvrieszalm wat op datum was, wij zijn niet echt viseters), sojakookroom wat bijna aan de houdbaarheidsdatum zat en cherrytomaatjes die al wat rimpelig werden. In de diepvries had ik nog spinazie liggen, uien, champignons en pasta heb ik altijd wel in huis dus het recept was snel bedacht.

Ingrediënten:
 • 2 zalmfilets, totaal 250 gram
 • 250 gram pasta (penne, schelpjes, iets waar de saus goed aan hecht)
 • 250 gram diepvriesspinazie
 • 250 gram cherrytomaten
 • 3 kleine rode uien
 • 250 gram champignons
 • 2 teentjes knoflook
 • pakje (soja)kookroom (light)
 • 2 eetlepels groene pesto
 • peper en zout (en chilipoeder) naar smaak
 • olie om in te bakken
 • evt. Parmezaanse kaas
Bereiding:

Kook de pasta al dente.
Ik heb de zalmfilets wel ontdooit van te voren, dat hoeft in principe niet. Dep de zalm droog en bestrooi met peper.
Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de zalm in ca. 4 minuten per kant gaar.
Verhit wat olie in een wokpan, pers de teentjes knoflook uit en fruit dit aan in de olie. Snipper de ui en bak glazig in de olie.
Snij de champignons in kwarten en voeg toe aan de wok. Bak ze enkele minuten. Was de cherrytomaten, halveer ze en voeg toe aan de wok. Bak even mee. Voeg dan de spinazie toe, roer door totdat het ontdooid is. Voeg de kookroom en pesto toe en verwarm dit enkele minuten. Voeg dan zout, peper en eventueel chilipoeder toe (ik kook praktisch altijd zoutloos en gebruik kruiden, maar raad nu wel aan ook zout te gebruiken).
Giet de pasta af als dit al dente is en voeg toe aan de wok. Doe het vuur uit en roer het goed door.
Serveer met de zalm en eventueel wat Parmezaanse kaas.

Tip:
 • Ook zonder zalm smaakt het heerlijk, dan heb je een lekkere vegetarische pasta. Laat je de kaas achterwege is het een veganistische pasta.

Geen opmerkingen: