vrijdag 19 februari 2016

DIY: Allereerste babypakje inlijsten


Bijna alle babykleertjes die mijn kinderen gedragen hebben heb ik weggegeven, behalve het allereerste babypakje.

Nou ja, in het geval van L. het pakje wat hij van mijn tante gekregen heeft, L. was namelijk best wel tenger en heeft de eerste weken echt maat 50 gedragen, terwijl de kleinste maat die we in huis hadden maat 56 was.

Tsja, het was ons eerste kind, wisten wij veel. W. en ik waren allebei wel groot bij de geboorte en hebben maat 50 overgeslagen, ik ging er dus niet vanuit dit nodig te hebben. We hebben aan de kraamvisite die in de eerste dagen op visite kwam dan ook kleding in maat 50 gevraagd, zo hebben we toch nog een paar setjes gekregen.

Voor R. heb ik zijn eerste pakje zelf gekocht, daar had ik ook veel beter over nagedacht, ik wist ook wel wat ons te wachten stond natuurlijk. Ook de eerste schoentjes heb ik bewaard, dat is toch wel heel speciaal.

Ik wilde er steeds wel iets mee doen maar wat precies? Vanmorgen was ik bij de Action en zag ik deze geweldige Happy Memory lijsten, perfect om de babykleertjes stofvrij in te bewaren en op te hangen. Binnenin zit een soort prikbord met spelden, ik heb de kleertjes vastgespeld, that's it. Zo simpel en zo mooi.

Je kunt natuurlijk er nog meer in doen, wat dacht je van de eerste echo, de zwangerschapstest, de sokjes, het polsbandje van het ziekenhuis, een haarlokje, het zilveren armbandje met naam, het geboortekaartje, het knuffeltje; ik heb ideeën genoeg :)

De lijsten kosten €4,95 per stuk, zijn 30 x 40 cm en heb ik gekocht bij Action.

Natuurlijk kun je er veel meer herinneringen in stoppen, ik ga er ook één maken voor L., van opa Geert. Dat is W.'s vader, die veel te jong is overleden en stapelgek was met zijn kleinzoons K. en L.
L. heeft foto's in zijn kamer en beneden in de kamer staan er nog een paar, maar het is nog leuker om het allemaal te verzamelen op één plek. <3

Geen opmerkingen: