woensdag 17 februari 2016

DIY: Mamaswap!

Ik heb meegedaan aan de #mamaswap van Kimberley, de mama van *Elara. Hierbij is het de bedoeling dat je een pakket gaat maken met minimaal 5 leuke items voor een onbekende mama. Je krijgt een paar steekwoorden ter inspiratie over wat voor een moeder het is. Ik trof een meisjesmoeder die erg van meisjes-dingen houdt. Ik heb nog geprobeerd even te spieken op haar Instagram, maar deze was afgeschermd. Ik zag dat het een jonge moeder was, getrouwd, dat kon ik nog meenemen bij het bedenken wat te maken.

Kimberley, de initiatiefnemer van de #mamaswap is een fanatische moeder van een heel bijzonder meisje, *Elara. *Elara is overleden eind 2014, Kimberley heeft ervoor gekozen toch door te gaan met het organiseren van de #mamaswap als eerbetoon aan haar dochter. Bijzonder jammer is het dan ook dat ze besloten heeft er na deze editie mee te stoppen omdat er veel kopieën bestaan van de #mamaswap, waarbij mensen zo brutaal zijn de naam én de tekst van de reglementen gewoon letterlijk over te nemen.

Wat heb ik gemaakt?


1. Een kledinghanger met de koosnaam van de dochter van mijn swapmama. Een vogeltje erop geplakt en een strikje erom maakt het helemaal af.
2. Een zelfgemaakte kaars.
3. Een gelukspot, met instructieboekje.
4. Een tekstbord met tekst die mij érg veel doet.
5. Een kleine hanger voor bijvoorbeeld een kindertekening of leuke poster. Dat is wit houten hartje met een versierde wasknijper erop geplakt en een lintje om het aan op te hangen.
5. Een grote hanger, gemaakt van een houten hart wat ik zwart geschilderd heb. een hertenkop erop geplakt, een tekststicker "Joy" erop geplakt en een versierde wasknijper erop. Voor memo's, boodschappenbriefjes of een kinderkunstwerk.

Verder heb ik er nog wat leuke, niet zelfgemaakte dingetjes in gedaan:
7. Twee ;potjes met bloemzaadjes. Leuk om samen met je kind kweken.
8. Een kleurboek voor volwassenen, voor vele zen-momenten :)
9. Een handgeschreven kaart met uitleg over de cadeaus.

Ik heb alle cadeautjes per stuk ingepakt met veel liefde en aandacht en natuurlijk heb ik de verzenddoos ook in een leuk papiertje gedaan. Ik het er met veel plezier aan gewerkt en hoop dat mijn swapmama er bij mee is. Het was nog even spannend, het bleek dat ze zich toch bedacht had en ze had geprobeerd zich af te melden wegens omstandigheden. Ik kreeg de vraag van Kimberley of ik al begonnen was met het maken van de swap om eventueel een andere swapmama toe te wijzen aan mij, maar ik was al klaar en had er gepersonaliseerde cadeaus in, dus heeft Kimberley haar er van overtuigd toch door te gaan, anders zou het betekenen dat iemand anders geen doos kreeg. Ik hoop maar dat het is goed gekomen!


Ik heb natuurlijk ook een mooi pakket gekregen! De spulletjes waren al ontzettend mooi ingepakt, het was een feestje het te mogen uitpakken allemaal.Ik heb twee prachtige tekstborden gekregen, twee mooie houten kandelaars, twee betonlook kaarsenhouders, een muursticker, een fotolijstje en een toetjes kookboekje. Daar ben ik erg blij mee!

Geen opmerkingen: