vrijdag 25 maart 2016

Budgettip: Lange broeken voor L. & een jas voor mij

Ik heb me voorgenomen om niet meer dan nodig is te kopen qua kleding voor zowel mijzelf en vriendlief als voor de kinderen.
We hebben allemaal een kast vol kleding, wat is het eigenlijk een onzin om elke maand iets nieuws te kopen, dat is helemaal niet nodig! We gaan de spullen afdragen, kleine reparaties kan ik zelf wel doen en ik koop pas iets nieuws (nou ja, iets anders, tweedehands heeft mijn voorkeur prijstechnisch gezien) wanneer het echt nodig is, zoals lange broeken voor L., hij groeit wel door natuurlijk.

R. kan de kleding van L. dragen, ik heb alles per maat gesorteerd en opgeborgen. En wat R. te klein is kan weer doorgegeven worden aan een vriendin en aan mijn neefje. Duurzaam en goedkoop, ik voel me er goed bij.


Als er dan toch iets nieuws gekocht moet worden, dan ga ik wel op zoek naar leuke aanbiedingen natuurlijk. L. is zo smal dat hij wel broeken nodig heeft met knoopsgat-elastiek of met een touwtje in de boord, om hem zo aan te kunnen snoeren. Lang niet alle sweatbroeken hebben dat, is je dat ooit opgevallen? Gelukkig kwam ik bij de Zeeman twee leuke exemplaren tegen; een jogjeans voor €9,99 en een sweatbroek voor €3,99. Mooie soepele broekjes waar L. zich prettig in kan bewegen voor een leuk prijsje. Ik heb wel gezocht naar tweedehands broeken, maar maat 128 is denk ik een maat waarbij de broeken sneller afgedragen worden, het is namelijk niet te vinden!


Ook bij de Hema in Emmen heb ik twee leuke broeken gevonden, een sweatbroek van fijne dikke stof voor €5,- en een mooie lichte spijkerbroek voor €12,-. Leuk voor het voorjaar, zo'n lichte broek.

Ik was met mijn moeder en oma in Emmen woensdag, de V&D ging open voor enkele dagen voor faillissementsverkoop. Ongelofelijk, hoeveel mensen daar op af kwamen! 't Was mij wat te druk, mij moeder is wel goed geslaagd daar.
Wel heel erg gek, dat de V&D er straks niet meer is. Voor mij hoort dat zo bij het winkelen in Emmen, éven snuffelen bij de V&D en/of koffie drinken bij La Place. Van mijn moeder heb ik een fijne omslagdoek gekregen van H&M, nu afgeprijsd naar €10,-. Ik vind dat zo handig, zo'n omslagdoek. Ik heb een zwart/grijze gekregen van mijn oma een tijd terug, zij droeg hem  niet namelijk, 's winters is het heerlijk warm als extra laag over de jas, in de herfst en het voorjaar draag ik hem in plaats van een jas.

En ik heb voor mijzelf een heerlijk warme en zachte zwarte jas gekocht van teddystof bij de Hema, die was afgeprijsd naar €15,-! Ik vond hem al heel lang erg mooi, maar vond hem voor de volle prijs te duur, in Emmen hing nog 1 exemplaar en ook nog in de juiste maat! Wat een geluk, daar heb ik niet lang over getwijfeld. Wij kunnen weer even vooruit, L. en ik :)

Geen opmerkingen: