woensdag 13 april 2016

DIY: Goedkope en gratis leuke zelfmaakideetjes voor huis en tuin


Een oude postzak van de PTT, gekregen van mijn stiefbroertje, heb ik omgetoverd tot bewaarzak voor de dekens. We zitten/liggen allemaal graag met een dekentje over op de bank in huize Tromp, dat scheelt qua stookkosten (de verwarming staat max. op 19 graden) en is ook erg gezellig 's avonds. Deze postzak staat hartstikke tof, past zo prima in mijn woonkamer.Een wierookhouder is snel gemaakt door een leuk schaaltje te vullen met wat zout. Tadaa: zo simpel kan het zijn.
  

Van pallets kun je heel veel dingen maken, ik heb er één rechtop gezet en gebruik het om houten latten netjes bij elkaar te houden; ruimtebesparend en het valt niet meer om zo. Handig!


Van andere pallets heb ik een lekkere loungeplek gemaakt in de achtertuin. Flink wat kussens erop en wij kunnen lekker lang in de zon zitten chillen. De poster erboven is een tuinposter, gekocht bij Action. Erachter zit een raam, die was rot en lek en hebben we dicht gemaakt. Binnen staat er nu een kastenwand tegenaan, buiten had ik eerst een spiegel ervoor gehangen, maar die is geknapt door de werking van het hout. Deze poster is precies groot genoeg, fleurt de boel op en lost het probleem heel voordelig op.


Toen wij hier kwamen wonen was het nogal een bende in de achtertuin en dat is het grootste understatement ooit. Er lag heel veel (troep); de enorme hoeveelheid keien hebben we gebruikt als border afrastering, van klinkers hebben we plantenbakken geknutseld en van dit roestige metalen rek maak ik mijn eigen moestuin. Mooi hoog zodat de slakken er niet zo snel bij komen, ik heb het dichtgemaakt met oude schuttingplanken die we nog hadden liggen, wat worteldoek erin gedaan en klaar voor gebruik! Nou ja, ik mag nog eerst een zak potgrond extra halen ;)

Een leuk huis hoeft niet perse veel geld te kosten, ik vind het erg leuk en een uitdaging om creatief met materiaal om te gaan. Dit zijn toch veelal spullen die anders weggegooid waren, duurzaam en goed voor mijn portemonnee dus.

Geen opmerkingen: