maandag 11 april 2016

Review: Philips Blender ProBlend HR2093


Súperblij ben ik met de blender die ik afgelopen vrijdag van mijn vriend kreeg (alvast voor Moederdag, haha). Ik raad hem dan ook zéker aan, mocht je twijfelen over de aanschaf van een blender of toe zijn aan vervanging.

Ik was namelijk bezig om amandelmelk te maken vrijdag, maar de Krups keukenmachine is helaas niet anti-lek, het stroomt aan alle kanten over, ook als ik minder dan een halve liter water gebruik. Behoorlijk gefrustreerd over de smeerboel heb ik het goedje overgegoten en het met de hakmolen geprobeerd te malen. Ook die is niet geschikt om vloeistoffen in te malen, daar stroomde het ook over de rand heen toen ik het apparaat aanzette.
Inmiddels zwaar gefrustreerd weer overgegoten, nu in een mengbeker en het amandelen-plus-water goedje met de stafmixer verder gemaald. Natuurlijk spatte dat enorm op en zat de amandelprut inmiddels niet alleen op het aanrecht maar ook op de keukenkastjes en de vloer.

Mijn lieve vriendje werkt in een elektronicawinkel en heeft voor mij die avond een blender gekocht, lief hè? Een prachtig roestvrijstalen exemplaar, goed passend bij de sapcentrifuge die ik ook heb van de voorloper van die lijn (de sapcentrifuge is inmiddels al zeker 8 jaar oud).


Er zit een 2 liter glazen kan bij, in de blender zit een mes met 6 bladen waarmee ze beloven alles van fruit en groente tot ijs te kunnen mixen, malen en snijden. Alles kan in de vaatwasser, op de hoofdunit na, maar het is ook eenvoudig snel schoon te maken met de hand vind ik, gaat wel net zo snel.
In de afdichtdop zit een kleine maatbeker, handig!


Ik heb er amandelmelk mee gemaakt vandaag en wat ie beloofd, namelijk heel fijn malen, doet hij zeker. De amandelmelk heeft nog nooit zo lekker gesmaakt, er blijft minstens de helft minder amandelprut over na het zeven dan met bereiding in de keukenmachine. Geweldig, hij krijgt echt een ereplek op mijn aanrecht. Ik ga ook zeker nu cashewmelk proberen te maken, misschien dat zelfs kokosmelk hiermee lukt?

Leuk voor nu is trouwens dat je €15,- terug krijgt van Philips bij aankoop van de blender, dus als je 'm wilt kopen, doe dat dan voor 8 mei. Tip: Bij Expert Hoogeveen werkt een heel leuke verkoper ;)


Ik ga zo een lekkere smoothie maken, uit het boek Happy Shake van Ellemieke Vermolen, die zal ik nu vast vaker inkijken nu ik weer een blender heb! Ik krijg zin in experimenteren, zeer motiverend dit cadeau. Dank je wel lief vriendje <3

Geen opmerkingen: