<script> <style>

dinsdag

Gezond en lekker: Quinoa salade met avocado en gegrilde aubergine


In huis had ik 3 kleine zeer rijpe avocado's (want in de aanbieding bij de Albert Heijn de afgelopen week, 7 voor €2,-), een aubergine die echt op moest en wat cherrytomaatjes. Ik voerde de combi avocado en aubergine in op Google.nl en kwam deze salade van Veganuts in veel verschillende varianten tegen. 
Schijnbaar maakt iedereen zijn eigen variant hiervan, ik heb dat ook gedaan. Zo had ik geen pistachenoten in huis en heb dus extra cashewnoten gebruikt, koos ik voor rode quinoa en gebruikte ik ook wat minder quinoa, omdat dit anders wel erg overheersend was. Ook at ik het met een handje rucola, omdat ik dat nog in huis had. Ik hoef de komende twee dagen niet te koken voor mijzelf :)
Fris door de tomaat, romig door de avocado en een lekkere bite door de chiazaad, cashewnoten en quinoa. Dit ga ik zeker vaker maken! Ik kan echt zo blij worden van een goed gelukte maaltijd, plantaardig eten zorgt ervoor dat ik veel experimenteer en nieuwe smaakcombinaties ontdek.

Een lekkere salade bomvol goede stoffen die je zowel lauwwarm als hoofdgerecht kunt eten of koud als bijgerecht kunt gebruiken.

Ingrediënten (voor 3 personen als maaltijdsalade):
  • 200 gram (rode) quinoa
  • 2 avocado's
  • 1 aubergine
  • bakje cherrytomaten
  • 2 lente uitjes
  • 1 knoflookteen
  • 1 el chiazaad
  • 3 el cashewnoten
  • 6 el olijfolie
  • 4 el citroensap
  • peper en zout naar eigen smaak
Bereidingswijze:

Kook de quinoa volgens de bereidingswijze op het pak klaar.
Snij de aubergine in plakken en grill deze in een grillpan. Zodra deze gaar is snij je deze in kleine blokjes.
Doe de cashewnoten in een droge koekenpan en bak dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten.
Snij vervolgens de avocado in stukjes, de lente-ui in ringetjes en halveer de tomaatjes.
Doe dit alles bij elkaar in een grote kom.
Pers de knoflookteen erboven uit, strooi het chiazaad erover en giet de olijfolie en citroensap erbij.
Voeg de gekookte quinoa/gierst bij het mengsel en breng dit dan op smaak met peper en zout.
Bron: veganuts

Geen opmerkingen: